بازسازی خانه در تهران
mohamad ghojavand
/ دسته ها: مقالات معماری

بازسازی خانه در تهران

بازسازی خانه

من محمد قجاوند مهندس معمار و مجری پروژه های ساختمانی هستم

در تمامی بازدیدها و مشاوره ها با کارفرمایان و مالکین مهمترین موضوع صداقت پیمانکار میباشد در راهنمایی درست و اصولی و احتیاط در هرگونه مشاوره .

همیشه بودجه کارفرما مهمترین آیتم در مشاوره صحیح میباشد که بتوان بهترین طرح را ارائه داد متناسب با بودجه و سپس اولویت بندی موارد بر اساس نیاز کارفرما .

بعضا بودجه و زمان دو عامل مهم در تدوین قرارداد و اجرایه پروژه میباشد . شفافیت در هزینه ها و بررسی الزامات اولیه برای پرهیز از هر گونه هزینه مازاد و دوباره کاری میباشد .

و ارزش ملک فعلی از مهمترین موارد میباشد که آیا هزینه مناسب برای بازسازی باعث خلق ارزش افزوده میباشد ، به طور مثال متریالی که برای خانه 30 ساله استفاده میگردد با خانه 5 ساله متفاوت است از نظر هزینه و انتخاب مصالح ، نباید مصالح گرون و به دور از صرفه اقتصادی صرفا به منظور زیبایی استفاده گردد ؛ هدف اصلی از بازسازی فارق از بحث زیبایی و عملگرایی باید با توجیه اقتصادی همراه باشد .

استفاده از رنگها باید متناسب با متراژ خانه و میزان نور باشد ؛ و تمامی مصالح باید متناسب سن و شناسنامه بنا تهیه و اجرا گردد .

متاسفانه گاها در قراردادهای مدیریت پیمان هزینه های بسیار زیادی بابت کابینت ، کف ، سقف و کارهای دکوراتیو انجام میپذیرد که تمامی به ضرر کارفرما میباشد .

ما سعی میکنیم بهترین مشاوره را برایتان ارائه دهیم ؛ شاید با شما کار نکردیم ولی میتوانیم با مشاوره اصولی در هزینه های شما صرفه جویی کنیم.

مطلب قبلی بهترین راه برای انتخای شرکت بازسازی
مطلب بعدی بازسازی ساختمان و بررسی عوامل موثر در هزینه‌های آن
Print
1309 رتبه بندی این مطلب:
بدون رتبه
برای دادن نظر لطفا وارد شوید و یا ثبت نام کنید

دانشنامه ساختمان

ساختمان

ساختِمان سازه‌ای است که برای سکونت و به عنوان سرپناه یا برای کار ساخته می‌شود که محیط را به دو بخش بیرون و درون تقسیم می‌کند. ساختمان‌هایی که از نظر بلندا از اندازه مشخصی بلندتر باشند ساختمان‌های بلندمرتبه گفته می‌شود. در ایران ساختمان بلندمرتبه طبق مصوبه سال ۱۳۷۷ شورای عالی شهرسازی و معماری به ساختمان‌های بالاتر از شش طبقه گفته می‌شود.ساختمان‌های بسیار بلند نیز اصطلاحاً آسمان‌خراش یا برج نامیده می‌شوند.به ساختمان‌های بزرگ و باارزش قدیمی بیشتر عِمارَت گفته می‌شود.

انواع ساختمان

در معنای کلی هر سازه‌ای را می‌توان ساختمان نامید، در اینجا منظور از ساختمان بناهای ساخته شده با مصالح بنایی (آهن، سیمان، گچ، آجر و ...) می‌باشد.

اصولا ساختمان را از لحاظ مصالح مصرفی و نوع کاربرد آن می‌توان به دو دسته تقسیم نمود.

ساختمان‌های بتنی

ساختمانی است که برای اسکلت اصلی آن از بتن آرمه (سیمان، شن، ماسه و فولاد به صورت میلگرد ساده یا آجدار) استفاده شده باشد.

در این نوع ساختمان، سقفها به وسیله تاوه (دال)های بتنی پوشیده می‌شود، و یا از سقف‌های تیرچه بلوک و یا سایر سقف‌های پیش ساخته استفاده می‌شود.

برای ساخت دیوارهای جدا کننده (پارتیشن‌ها) ممکن است از انواع آجر مانند سفال تیغه‌ای، آجر ماشینی سوراخ دار، آجر معمولی فشاری، فوم استاندارد ضد حریق، تیغه گچی و یا چوب استفاده شود.

همچنین ممکن است از دیوارهای بتن آرمه هم استفاده شود که در این صورت نوع این دیوارها دیوار برشی می‌باشد.

در این نوع ساختمان برای ساخت شاه تیرها و ستون‌ها از بتن آرمه (بتن مسلح) استفاده می‌شود.

ساختمان‌های فلزی

در این نوع ساختمان‌ها برای ساختن ستون‌ها و پل‌ها از پروفیل‌های فولادی استفاده می‌شود.

در ایران معمولاً برای ساختن ستون‌ها از تیر آهن‌های دوبل و یا بال پهن‌های تکی استفاده می‌نمایند.

برای اتصالات از نبشی-تسمه و برای زیر ستون‌ها از صفحه فولادی (بیس پلیت) استفاده می‌شود و معمولاً دو قطعه را به وسیله جوش به هم متصل می‌نمایند (استفاده از پرچ یا پیچ و مهره نیز متداول است).

در این نوع ساختمان برای مقابله با زلزله از باد بندهای فلزی استفاده می شود.

ساختمان‌های آجری

برای ساختمان‌های کوچک که از 2 طبقه تجاوز نمی‌نمایند می‌توان از این نوع ساختمان استفاده نمود.

اسکلت اصلی این نوع ساختمان‌ها آجری بوده و برای ساختن سقف‌ها در ایران معمولاً از پروفیل‌های فولادیI و آجر به صورت طاق ضربی استفاده می‌گردد؛ و یا از سقف تیرچه و بلوک استفاده می‌شود.

در این نوع ساختمان برای مقابله با نیروهای جانبی (نظیر زلزله) باید حتماً از شناژهای روی کرسی چینی و زیر سقف‌ها استفاده شود؛ همچنین در ساختمان‌های آجری معمولاً دیوارهای حمال در طبقات مختلف روی هم قرار می‌گیرند و اغلب پارتیشن‌ها نیز همین دیوارهای حمال می‌باشند.

حداقل عرض دیوارهای حمال نباید از ۳۵ سانتی متر کمتر باشد.

ساختمان‌های خشتی و گلی

اسکلت اصلی این نوع ساختمان‌ها از خشت خام و گل می‌باشد و تعداد طبقات آن از یک طبقه تجاوز نمی‌کند و در مقابل نیروهای جانبی همانند زلزله به هیچ وجه مقاومت نمی‌نمایند.

ساختمان‌های چوبی

این نوع ساختمان‌ها در مناطقی که چوب با قیمت ارزان در دسترس است ساخته می‌شوند،مانند شهرهای جنوبی کشور اتریش، بعضی ایالت‌های کشور آمریکا و ...

ساختمان‌های چوبی در ایران به علت کمبود منابع کمتر ساخته می‌شود.

ساختمان‌های ترکیبی

ممکن است ساختمانی از دو یا چند نوع از انواع فوق ساخته شود مانند ساختمان‌های فلزی-بتنی و یا فلزی-آجری و ... .

انواع ساختمان از لحاظ نوع کاربرد

ساختمان‌ها از لحاظ کاربرد به انواع ساختمان‌های مسکونی، اداری، بیمارستان‌ها، انبارها، مدارس و مکان‌های عمومی مانند باشگاه‌ها و ورزشگاه‌ها و ... تقسیم می‌شود.

 

DNN