طراحی تجاری
طراحی واحد تجاری امروزه با توجه ب افزایش مال های تجاری و فروشگاه ها با هدف جذب مشتری و رویکردهای تخصصی شامل گردش د فضا، نورپردازی و ... . همچنین رویکردهایی که شامل طراحی المان خاص یا استفاده از اشیا و اکسسوری هایی که به عنوان هویت در ذهن مشتری باقی یماند.
طراحی واحدهای تجاری با توجه به فعالیت واحد تجاری و فضاهای مشا و گردش مال تجاری و منطقه ای که مال تجاری قرار گرفته تعریق و تهیه می گردد. امروزه با توجه به فضای رقابتی بین واحدهای تجاری و شرایط اقتصادی مردم، طراحی و دکوراسیون واحد تجاری تاثیر بسیاری در جذب مشتری و همچنین پروموت بهتر اجناس فروشگاه دارد.
آوان در همین راستا طراحی واحدهای تجاری را منطبق بر نوع فعالیت و رفتارسنجی مشتری به صورت علمی و تحقیقی و همچنین اصول زیبایی و کاربردی طرح در اختیار شما قرار می دهد.
گالری تصاویر پروژه های آوان
توضیحاتی در خصوص طراحی داخلی و دکوراسیون واحدهای تجاری برای آشنایی بیشتر با این فضاها:
موارد مهم در طراحی داخلی فضاهای تجاری
با گذر زمان، اصول و نکات طراحی داخلی فضاهای مختلف نیز دستخوش تغییر می شود. اگر نظری به آثار طراحی داخلی در دهه های اخیر بیندازید، می بینید که دید به این موضوع پر بحث و داغ، سال به سال با تغییراتی رو به رو بوده تا امروزه به این شکل در آمده است. وقتی از دکوراسیون داخلی و تغییرات آن صحبت می کنیم، همه فضاهایی که طراحی داخلی در آن ها اجرا می شود را مد نظر خود قرار می دهیم. دکوراسیون داخلی فضاهای تجاری نیز مثل دیگر فضاها نسبت به گذشته با تغییرات بسیار وسیعی همراه بوده و به گونه ای، شکلی علمی تر به خود پذیرفتع است.
با توجه به این که با رشد کسب و کارها و وجود یک فضای رقابتی همیشگی بین فروشنده های کالا، ایده های جالب و جذابی جهت تبلیغ و بازاریابی اجناس و فروش آن ها به شکل مداوم و منظم ارائه می گردد، طراحان داخلی و کارشناسان حوزه بازاریابی به این نتیجه دست یافته اند که با بهره مند بودن از دکوراسیونی شیک که در آن، همه اصول و نکات طراحی یک فضای تجاری رعایت گردیده، می توان تا حد زیادی مشتریان را به بازدید کامل و خرید از فروشگاه متقاعد کرد. داشتن یک نگاه ویژه به طراحی داخلی فضاهای تجاری سبب خق فضاهای غنی تر و پربارتر شده و نتایج بهتری را به دنبال دارد.
چیدمان در طراحی داخلی فضاهای تجاری
بهره مندی از یک چیدمان استاندارد و جذاب که فضای داخل فروشگاه ها را به خوبی نمایش دهد، به مشتریان و هر کسی که به فروشگاه مراجعه می کنند، کمک می کند اجناس را بهتر و کامل تر مشاهده نمایند. همین موضوع در نهایت سبب افزایش فروش اجناس می گردد. جالب است بدانید که اگر در چیدمان آن چه در فروشگاهتان موجود است، کمی ابتکار و خلاقیت به کار ببرید، مشتری های شما از آن ها بیش تر استقبال می کنند و اگر به فروشگاه شما برگردند، به راحتی می توانند جنس مورد نظر خود را پیدا کرده و آن را خریداری نمایند.
در کنار این، بهره مندی از یک چیدمان خوب و اصولی در فضا کمک می کند از اجناس موجود در مغازه خود به خوبی حفاظت به عمل آورده و هر کالا را در محل مخصوص خود جای دهید. به عنوان مثال، کالاهای آسیب پذیر باید در جایی قرار بگیرند که دسترسی مشتری ها به آن ها کم تر از بقیه کالاها باشد. اصولا یک چیدمان صحیح و مناسب می تواند به مشتری هایی که برای نخستین باز به فروشگاه شما وارد می شوند تا حدود زیادی کمک کند تا جنس مد نظر خود را راحت تر پیدا کنند.
شناخت از رفتار مشتری در برخورد با طراحی داخلی فضاهای کاریردی
داشتن شناخت خوب از مشتری ها به شما کمک می کند از عناصری که با خصوصیات شخصیتی و سلیقه آن ها هماهنگی دارد در طراحی داخلی فضاهای تجاری بهره ببرید. به این منظور، باید در ابتدا راجعه به جنسیت، سن و سیقه مشتری هایی که از فروشگاه شما دیدن می کنند، تحقیق کرده و اطلاعات جمع آوری کنید. شما می توانید به سادگی از خود بپرسید که چه افرادی روزانه به فروشگاهتان سر می زنند. پاسخ این سوال می تواند اولین گام شما برای طراحی داخلی یک فضای تجاری مانند مغازه باشد و روند طراحی شما را تسهیل و جهت دهی کند.
به عنوان مثال، یک فروشگاه که اجناس آرایشی و بهداشتی را عرضه می کند، مشتریانی دارد که معمولا اکثرشان دختران و بانوان هستند. طبیعتا در طراحی داخلی چنین فروشگاهی باید از رنگ های لطیفی مانند صورتی، گلبهی، شیری و یاسی استفاده نمود. به کار بردن پوسترهای دخترانه و کلا ایده های مورد پسند بانوان که حس آرامش را در مراجعه کنندگان ایجاد می کنند، می تواند مناسب باشد. همچنین پخش موزیک هایی که با خصوصیات شخصیتی مشتری های اصلی شما هماهنگ است، می تواند پیشنهاد دیگری باشد که تاثیر مثبتی روی نظر مشتریان و جلب آن ها دارد. برای مثال، شما می توانید از یک موزیک لایت بی کلام در فضای فروشگاه خود بهره ببرید تا سکوت آزار دهنده فضا را از میان بردارید.
ویترین در طراحی داخلی فضاهای تجاری
معمولا وقتی به طراحی یک فروشگاه پرداخته می شود، ویترین از مهم ترین بخش های مد نظر است. ویترین، اولین چیزی است که مشتری می بیند و از این رو، تقریبا مهم ترین آیتم در طراحی فضاهای تجاری است. ویترین ها نشان دهنده ماهیت و وضعیت فروشگاه هستند و مشخص می کنند اجناس موجود در فروشگاه در چه سطحی قرار دارند. مشتریان از ویترین ها متوجه می شوند که آیا اجناس موجود در فروشگاه به درد آن ها می خورند یا خیر. همان طور که می دانید، مشتری ها بر مبنای اجناسی که شما پشت ویترین مغازه خود قرار می دهید، اقدام به انتخاب کالای مد نظر خود نموده و در رابطه با کیفیت و سطح کالاهای فروشگاه شما تصمیم می گیرند.
با توجه به مطالبی که ذکر شد، بهتر است نسبت به سلیقه مخاطبین خود و آن چیزی که مراجعه کنندگان مغازه شما به دنبالش می باشند، آگاهی کامی کسب کنید تا بتوانید با طراحی ویترین مغازه خود به بهترین شکل ممکن، حداکثر سود را نصیب خود نمایید. به این منظور، اگر مایل هستید یک ویترین خاص، شیک و در عین حال، دارای چیدمان اصولی و مناسب داشته باشید، باید از ایده های منحصر به فرد و مبتکرانه در طراحی آن استفاده کنید تا قادر باشید وجه تمایزی بین فروشگاه خود و دیگر فروشگاه ها ایجاد نمایید. این موضوع در رابطه با طراحی داخلی نیز صدق می کند و ایده ای که سبب متمایز شدن فروشگاه شما از دیگر فروشگاه ها گردد، می تواند برگ برنده شما باشد.
رنگ و نورپردازی در طراحی داخلی فضاهای تجاری
زمانی که از ترکیب رنگ و نورپردازی یک فضا سخن به میان می آید، به صورت ناخودآگاه، ده ها ایده گوناگون به ذهن افراد مختلف خطور می کند. همین موضوع می تواند در عین کمک کردن، باعث سردرگم شدن شود. نورپردازی و ترکیب رنگ در یک فضای تجاری می تواند امری پیچیده و دشوار باشد و اگر به نحو صحیح صورت نگیرد، ممکن است تاثیر بدی روی ظاهر فروشگاه شما اعمال کند. صد البته برعکس این موضوع، زمانی که شما به ترکیب رنگ و نورپردازی فضا اهمیت زیادی دهید، صدق خواهد کرد. این یعنی اگر در این رابطه، معمارانه و بر اساس استانداردها و اصول عمل کنید، می توانید نتیجه مثبت کار خود را ببینید. چنین نتیجه ای می تواند مشتری های شما را شیفته فروشگاهتان سازد. در بیش تر فروشگاه هایی که از یک دکوراسیون زیبا و جذاب بهره مند می باشند، رنگ های سازمانی به کار رفته اند. رنگ های سازمانی، مجموعه ای از رنگ های مشخص هستند که یک مجموعه، همه عناصر و آیتم ها را با توجه به آن ها تهیه می سازد. به عنوان مثال، شرکت سامسونگ به عنوان یک برند، رنگ آبی را در طراحی لوگو و فضای داخلی فروشگاه های خود به کار برده و می برد. می توان گفته این رنگ، نماد سامسونگ است و شما هرگز نماینده ای از این برند با رنگی جز آبی نخواهید دید.
شما نیز می توانید به همین ترتیب از یک یا چند رنگ خاص در اجرای ویترین، دیوارها، کفپوش ها، شلف ها، لوگو، فاکتور و عناصر دیگر فروشگاه خود استفاده کنید. این باعث می شود نظمی به شکل کلی کسب و کار خود بدهید. جهت نورپردازی فضا نیز می توانید از چراغ های تزیینی در کنار نورهای اصلی استفاده کنید. این کار باعث بهتر دیده شدن فضای داخلی مغازه شما می شود، خصوصا اگر چراغ های مذکور را در طراحی ویترین، مورد استفاده قرار دهید.
جهت حرکت در طراحی داخلی فضاهای تجاری
جهت حرکت در فضاهای تجاری باید منظقی باشد. زمانی که از منطقی بودن در طراحی داخلی فضاهای تجاری صحبت به میان می آوریم، تاکیدمان بر این است که همه مراحل و گام هایی که در این مسیر برداشته می شوند، باید بر اساس علم و با منطق و دلیل صورت بگیرند. توجه به جهت ها از نکات علمی مهمی است که باید در طراحی داخلی فضاهای تجاری به آن توجه شود. پژوهش های علمی نشان داده است که اکثر افراد در زمانی که به فضای یک فروشگاه وارد می شوند، در آستانه ورود به صورت ناخودآگاه به سمت راست رفته و به سراغ اجناسی می روند که در سمت راست آن ها چیده شده اند.
این نکته بسیار مهمی است که با تکیه بر آن می توان نتیجه گرفت که باید بهترین و پر فروش ترین اجناس را در سمت راست درب ورودی مغازه جای داد. این باعث می شود افراد به محض ورود به فضا، متوجه این اجناس شوند. اگر فروشگاه شما بزرگ است، سعی کنید مسیری تعیین کنید که مشتری ها از طریق آن به همه اجناس و کالاهای موجود در فضا اشراف پیدا کرده و از آن ها دیدن نمایند. این باعث می شود هیچ کالایی از دید پنهان نماند.
کاربرد مناسبتی در طراحی داخلی فضاهای تجاری
مناسبت هایی که در طول سال وجود دارند، فرصت خوبی برای جلب توجه مشتری ها به فروشگاه شما می باشند. کافی است خلاق باشید و از این فرصت ها به خوبی استفاده کنید. برای مثال، شما می توانید زمانی که عید نوروز در راه است، از سفره های هفت سین کوچک و جذاب که در تناسب با دکوراسیون داخلی و ویترین فروشگاه شما قرار دارند برای زیباتر کردن ظاهر فروشگاهتان استفاده کنید. همچنین می توانید در نزدیکی کریسمس از درخت های مخصوص کریسمس برای جذابیت دادن به دکوراسیون داخلی فروشگاه خود بهره ببرید.
شما می توانید با استفاده از تم هر مناسبت، توجه ها را به ویترین فروشگاه خود و فضای داخل آن جلب کنید. هالووین هم می توان مناسبت خوبی باشد. توجه داشته باشید که هر چقدر تم مورد نظر را بهتر با دکوراسیون فروشگاه خود و اجناس موجود در آن بیامیزید، نتیجه بهتری خواهید گرفت. برای مثال، اگر یک فروشگاه لباس زنانه دارید، می توانید دامن یکی از مانکن ها را با برگ به شکل درخت کریسمس در بیاورید و از روبان روی کمر آن استفاده کنید. مبتکر و خلاق باشید و ایده هایی مثل این کشف کنید. هر چقدر ایده شما تازه تر باشد، برای مشتری ها جذاب تر خواهد بود.
شما می توانید تم مورد نظر را در همه جزئیات به کار ببرید. برای مثال، اگر می خواهید تم کریسمس را اجرا کنید، می توانید رگال هایتان را به رنگ سبز و قرمز در آورید. نگران نباشید، زیرا در کریسمس بعدی هم خواهید توانست از این رگال ها استفاده کنید. ایده دیگر، این است که پاکت ها یا نایلون هایی که اجناس فروخته شده را در آن ها قرار می دهید را با تم کریسمس تزیین کنید. برای این که هزینه صرف شده به این منظور را بعد از پایان مناسبت، دور نریخته باشید، سعی کنید آیتم هایی به کار ببرید که سال بعد هم مورد استفاده باشند. در کنار این آیتم ها می توانید هر سال، یک آیتم جدید در نظر بگیرید تا دکوراسیون فروشگاهتان حرف جدیدی برای گفتن داشته باشد.
طراحی داخلی و چیدمان تجاری
طراحی داخلی تجاری به لحاظ موقعیت اقتصادی که برای هر مکان ایجاد می کند، دارای اصول طراحی مهمی است. طراحی داخلی مغازه می تواند دارای المان های ساده یا پیچیده طراحی باشد که روند رشد یک فضای تجاری را ارتقاء دهد. طراحی داخلی مرکز تجاری و واحد های آن بستگی به موقعیت پروژه یا طرح کل مجموعه دارد. چون طراحی یک واحد تجاری بزرگ یا کوچک می بایست ویژگی یا ضوابط کل مجموعه را در نظر گیرد تا خدشه ای به کل سیستم وارد نکند.