دکوراسیون داخلی

بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند برای چیدمان خانه‌ی خود به صورت اصولی پیش بروند. به همین دلیل به دنبال سبک‌های گوناگون طراحی داخلی رفته و از میان روش‌های مختلف آن، متناسب با علایق خود یکی را برمی‌گزینند. برای چنین افرادی سبک‌های مختلف طراحی داخلی اهمیت بالایی دارد. چراکه این افراد اهمیت و تاثیرگذاری بسیار بالای دکوراسیون و طراحی داخلی خانه را بر جریان انرژی موجود در فضا به طور کامل درک کرده‌اند. به‌طوری‌که پیش از تغییر چیدمان خانه‌ی خود سری به مجله‌ها و سایت‌های ویژه طراحی دکوراسیون داخلی زده و به دنبال سبک‌های جدید طراحی داخلی هستند. با توجه به اهمیت این موضوع در این مطلب به معرفی سبک‌های مختلف دکوراسیون داخلی پرداخته‌ایم

روش‌های مختلف طراحی دکوراسیون داخلی

به جرات می‌توان گفت در علم طراحی و دکوراسیون داخلی همه چیز حول محور خلاقیت و نوآوری می‌چرخد. به همین دلیل پیش از پرداختن به انواع سبک‌ها در چیدمان داخلی اشاره به این موضوع که دکوراسیون علمی نامحدود و برگرفته از ذوق و سلیقه‌ی شماست، خالی از لطف نخواهد بود. بنابراین در صورتی که بین سبک‌هایی که در ادامه‌ی این گزارش معرفی خواهند شد شیوه‌ی دلخواه خود را برای چیدمان خانه نیافتید، خود را از چارچوب‌ها خارج کرده و سعی کنید سبک منحصر به فرد خود را در دکوراسیون خانه‌یتان خلق کنید. محبوب‌ترین سبک‌های موجود در طراحی داخلی به شرح زیر هستند:

دکوراسیون داخلی مدرن

طراحی سبک مدرن گروه بسیار گسترده‌ای است که چیدمان‌های مختلفی را در برمی‌گیرد. اما در صورتی که بخواهیم این سبک را در چند کلمه خلاصه کنیم، می‌توان گفت دکوراسیون داخلی سبک مدرن خانه‌ای است که در آن خطوط صاف، شفاف و واضحی به کار رفته است. عناصر اصلی به کار رفته در سبک مدرن فلز، شیشه و استیل هستند. همچنین در این سبک از رنگ‌های ملایم و طرح ساده استفاده می‌شود. این سادگی در همه‌ی اجزا از جمله مبلمان، پرده‌ها و دیوارها احساس خواهد شد. همچنین بد نیست بدانید در چیدمان سبک مدرن لوازم جانبی زیادی مانند انواع مجسمه‌ها، ظروف زینتی، تابلوهای مختلف و… وجود ندارد.

دکوراسیون داخلی معاصر

این دکوراسیون و سبک مدرن دو روشی هستند که بیشتر از هر متد دیگری مورد استفاده قرار می‌گیرند و اغلب با هم اشتباه گرفته می‌شوند. در حالی که طراحی معاصر اختلاف زیادی با سبک مدرن دارد. این طراحی براساس لحظه‌ی حال انجام می‌شود. سبک مدرن از آغاز قرن بیستم آغاز شده و بر وجود خطوط صاف و واضح تاکید دارد. اما طراحی معاصر انعطاف‌پذیری بیشتری داشته و از وسایلی با طراحی خمیده هم در آن استفاده خواهد شد. برای مثال آینه‌ای با قاب بیضی که در سبک معاصر استفاده می‌شود، جایی در دکوراسیون مدرن ندارد.

دکوراسیون داخلی مینیمالیست

سبک ساده‌زیستی یا مینیمال همانطور که از اسمش پیداست بر وجود کمترین وسایل در دکوراسیون تمرکز دارد. این چیدمان نوعی از دکوراسیون مدرن است که به سادگی توجه بیشتری دارد. هیچ‌یک از وسایل موجود در این چیدمان بیش از حد پرزرق‌وبرق و هیجان‌آور نیست. در مینیمالیست یا سبک ساده زیستی از رنگ‌های تند، وسایل زینتی متعدد، قرارگیری وسایل بسیار زیاد کنار هم و… دوری شده و با کمترین و ساده‌ترین وسایل خانه دکور خواهد شد.

دکوراسیون داخلی صنعتی

این سبک الهام‌بخش محیط‌هایی مانند انبار و سوله است. بسیاری از عناصر موجود در چنین چیدمانی با نوعی احساس ناراحتی “ناتمام ماندن” همراه هستند. چنین دکوراسیون اغلب برای خانه‌ها و آپارتمان‌های بازسازی شده از ساختمان‌های صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از بارزترین ویژگی‌های چیدمان صنعتی می‌توان به سقف‌های بلند چوبی، وسایل فلزی، لامپ‌های آویز استیل و مبلمان ساده و کم عمق اشاره کرد. همچنین اغلب با چند تابلوی ساده احساس راحتی بیشتری در محیط حاکم شده و فضای صنعتی آن را کمتر خواهد کرد.

دکوراسیون داخلی مدرن قرون وسطی

دکوراسیون قرون وسطی به دوره‌ی ۱۹۵۰ تا ۱۹۶۰ اشاره دارد. این طراحی را می‌توان ترکیبی از دکوراسیون مدرن و مینیمالیست دانست. مهم‌ترین ویژگی چیدمان قرون وسطی طراحی آسان و بدون ایرادگیری در آن است. به عبارت دیگر این چیدمان بسیار ساده بوده و برای دکوراسیون محیط سخت‌گیری خاصی در این سبک وجود ندارد. در طراحی قرون وسطی سعی بر آشتی با طبیعت است. به همین دلیل استفاده از گیاهان، وسایل چوبی مانند کفپوش یا میز و صندلی چوبی و… در این روش بسیار مرسوم است.

دکوراسیون داخلی اسکاندیناوی

دکوراسیون اسکاندیناوی اغلب در کشورهای شمال اروپا رواج دارد. این معماری به عنوان یک اثر هنری ساده با رنگ‌های بسیار ملایم شناخته می‌شود. سبک اسکاندیناوی نسبت به سایر انواع طراحی داخلی ویژگی‌های مشخص‌تری داشته و چارچوب بسته‌تری دارد. از جمله خصوصیات این سبک می‌توان به وجود رنگ سفید بسیارزیاد در محیط اشاره کرد. به عنوان مثال سقف، دیوار، کفپوش، مبلمان، پرده‌ها، میزها و… همه و همه باید سفید باشند. همچنین در این دکوراسیون از عناصر طبیعی مانند گیاهان، چوب، فلزات، فیبر طبیعی و شیشه به میزان قابل توجهی استفاده می‌شود. نورپردازی وسیع با نور طبیعی و استفاده از لوازم جانبی بسیار کم از دیگر ویژگی‌های این سبک دکوراسیون هستند.

دکوراسیون داخلی سنتی غربی

چیدمان سنتی دارای جزییات کلاسیک، مبلمان مجلل و لوازم جانبی بسیار زیاد است. این نوع دکوراسیون در احساسات اصیل اروپایی ریشه دارد. خانه‌های طراحی سنتی را اغلب با وسایل چوبی تیره‌، رنگ‌های بسیار پررنگ و غنی، بافت‌های گوناگون و خطوط منحنی زیاد می‌شناسند. مبلمان مورد استفاده در این دکوراسیون تاج‌های بزرگ و پارچه‌های مخملی، گلدوزی یا ابریشمی دارند. هیجان و انرژی بسیار زیاد موجود در این دکوراسیون آن را به یکی از خاص‌ترین چیدمان‌ها تبدیل کرده است.

دکوراسیون داخلی انتقالی یا ترنزیشنال

این سبک هم محبوبیت بسیار زیادی بین طراحان داخلی دارد. چراکه در آن از هر دو طراحی مدرن و سنتی استفاده شده است. در این چیدمان هیچ چیز به صورت افراطی قرار ندارد و همه‌ی وسایل در یک تعادل دقیق بین دو سبک سنتی و مدرن هستند. به همین دلیل در این چیدمان با ترکیب عناصر دکوراسیون مدرن مانند شیشه و فلز و عناصر چیدمان سنتی مانند چوب و پارچه به طور همزمان مواجه خواهید شد. در این چیدمان از رنگ‌های خنثی استفاده شده که باعث ایجاد فضایی آرام برای مخاطب می‌شود.

دکوراسیون داخلی روستیک

چیدمان روستایی یا روستیک از عناصر طبیعی الهام می‌گیرد و بیشترین مواد به کار رفته در آن چوب، گیاهان، سنگ و… است. این دکوراسیون یادآور معماری روستایی بوده و با استفاده از وسایل روستایی ویژه‌ی هر فرهنگ دکور می‌شود. در حال حاضر بسیاری از طراحی‌های روستیک ترکیبی از سبک روستیک و مدرن هستند که با لوازم جانبی یا مبلمان مدرن کنار وسایل و لوازم روستایی دکور شده‌اند. این نوع چیدمان نسبت به سبک روستیک محیط کاربردی‌تری ایجاد می‌کند.

دکوراسیون داخلی شبی چیک

اگر دنبال دکوراسیون لطیف، نرم و زنانه هستید چیدمان شبی چیک بهترین انتخاب برای شما خواهد بود. در این دکوراسیون رنگ غالب سفید، کرم یا رنگ‌های پاستلی هستند. رنگ‌ پاستلی به رنگ‌هایی گفته می‌شود که اغلب ملایم، بی‌روح، آرامبخش و نیمه خنثی هستند. آرامش و نور چشم‌نواز چنین چیدمانی بسیار فریبنده بوده و برای هر مخاطبی جذاب است. دکوراسیون شبی چیک یکی از بهترین انواع چیدمان برای کاهش اضطراب محسوب می‌شود.

دکوراسیون داخلی هالیوودی

دکوراسیون‌های بسیار شیک، مجلل، باشکوه و لوکس در گروه طراحی‌های هالیوودی قرار می‌گیرند. این چیدمان چشم‌گیر برای دکور خانه‌ی افراد مشهور، صاحب سبک و افراد دارای جایگاه اجتماعی بالا مناسب است. این سبک شامل مبلمان مجلل با پارچه‌های پر نقش و نگار مخملی، طراحی ویکتوریا، قالیچه‌های دستبافت و عتیقه‌جات گران‌قیمت خواهد بود. رنگ غالب این دکوراسیون همچنین رنگ‌های شیک مانند بنفش، قرمز تیره و فیروزه‌ای هستند.

دکوراسیون داخلی ساحلی

این سبک که از مناطق ساحل شمال غربی ایالت متحده برخاسته است، الهام گرفته از دریا بوده و محیطی آرام و راحت فراهم می‌کند. رنگ‌های اصلی این چیدمان سفید و آبی دریایی هستند. به عنوان مثال کوسن‌ها یا دیوارهای راه‌راه آبی و سفید کنار مبلمان بژ یا سفید انتخاب ایده‌آل این چیدمان خواهد بود. در این دکوراسیون همچنین پنجره‌های بزرگی که نور طبیعی را به اتاق ببخشند اهمیت بسیار زیادی دارد. در کل با حضور در فضایی با طراحی ساحلی حسی از ساحل و دریا به شما القا خواهد شد.

دکوراسیون داخلی بوهمیان

دکوراسیون بوهمیان یا سبک کولی شما را از هر محدودیت و چارچوبی خارج خواهد کرد. در این چیدمان شما می‌توانید همه‌ی قوانین موجود در سبک‌ها را نادیده گرفته و محیط را به دلخواه خود و با رنگ‌های گوناگون دکور کنید. در این سبک شما می‌توانید فرهنگ و هویت‌تان را بیش از هر زمان دیگری نمایش دهید. استفاده از وسایل مختلفی که هماهنگی خاصی با یکدیگر ندارند، از مهم‌ترین ویژگی‌های چیدمان بوهمیان است. در این دکوراسیون خبری از سادگی نیست و با محیطی شلوغ روبه‌رو خواهید بود.

دکوراسیون داخلی سنتی شرقی

در دکوراسیون سنتی شرقی فرش‌های لاکی ایرانی یا هر قالی پر نقش و نگار دیگر حرف اول را می‌زند. رنگ‌های گرم و تیره مانند قرمز، نارنجی، سبز پررنگ، زرد و… رایج‌ترین رنگ‌های به کار رفته در این طراحی هستند. دکوراسیون سنتی شرقی لوازم جانبی متععد، محیط گرم و صمیمی و وسایل چوبی بسیار زیادی دارد. بنابراین مبلمان یا سرویس خواب چوبی با تاج‌های بلند و فرش‌های رنگارنگ از مهم‌ترین عناصر موجود در این چیدمان به شمار می‌آیند.
در مجموع با توجه به ویژگی‌های ۱۵ سبک پرکاربردی که در انواع دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار می‌گیرد، می‌توان گفت که بیشتر افراد جامعه قادر به اجرای همه‌ی این طراحی‌ها در خانه‌ی خود نخواهند بود و برای بسیاری از دکوراسیون‌های گفته شده به هزینه‌های بسیار زیادی نیاز است. بنابراین با شناخت بهتر هریک از سبک‌های موجود می‌توانید دکوراسیون مناسب با توان مالی و سایر ویژگی‌های فردی خود را پیدا کنید. البته بد نیست بدانید دکوراسیون‌های مینیمالیست، ترنزیشنال، معاصر و مدرن از نسبت به سایر طراحی‌ها رواج بیشتری داشته و برای اغلب افراد قابل استفاده هستند.

دکوراسیون داخلی ایرانی

دکوراسیون داخلی سبک ایران دارای ویژگی هایی است که از ارزشی ویژه برخوردار است. ویژگی هایی چون طراحی مناسب، محاسبات دقیق، فرم درست پوشش، رعایت مسائل فنی و علمی در ساختمان، ایوان های رفیع، ستون های بلند و بالاخره تزئینات گوناگون که هریک در عین سادگی معرف شکوه سبک ایرانی است.

دکوراسیون داخلی کلاسیک

این سبک دکوراسیون داخلی یک سبک پالوده، توسعه یافته، با جزئیات و ریزه کاری های فراوان که در ساختار مبلمان و وسایل روشنایی و غیره یافت می شود. مبلمان و لوازم دیگر حکاکی شده و منبت کاری شده هستند. یک منزل با طراحی دخلی کلاسیک با چیزهای گلدار، و باگل و گیاه و اشکال افسانه ای مزین شده است.

دکوراسیون داخلی کلاسیک با تفسیر جدید

این سبک دکوراسیون داخلی، سبک پالوده شده و با شکوهی است. سبکی است که جزئیات سبک کلاسیک با رویکردی جدید در آن یافت می شود. فرم کلی سبک کلاسیک از لحاظ ساختاری و همین طور برخی لوازم منزلی که در سبک کلاسیک وجود دارد در این سبک حفظ شده است و با عناصر مدرن ترکیب شده اند. این سبک تلفیقی بین قدیم و جدید است.

دکوراسیون داخلی ماوریک (تک رو)

این سبک دکوراسیون داخلی بخشی از سبک مدرن است. این سبک نوین، مبتکرانه، غیرمعمول  و خلاف عرف و بدون قیود و قانون است. ساختار این سبک به گونه ای است که از وسایل و احجام هم پوشان استفاده می کند. رنگ ها کاملا تصادفی انتخاب می شوند حتی رنگ های مورد استفاده برای یک اتاق.

دکوراسیون داخلی ژاپنی

تمیز بودن، کم کردن جزئیات و توجه به سادگی ازخصوصیات بارز سبک دکوراسیون داخلی ژاپنی است فریم غالب در آن مربع است. وجود عناصر خاصی مانند: تاتامی مت(کف پوش حصیری بافته شده از ساقه برنج) واشیتسو(اتاقی پوشیده شده از تاتامی مت) درهای کشویی، میز کوتاه و صندلی آن به نام زابوتن. توکونرما: اتاقک آلاچیق مانند و همینطور کاکمونو. سوئی سکی، ایکبانا، بن سای، توری از ویژگی های این سبک است. باغ آرایی ژاپنی که تحت تأثیر آئین های شینتووذن بوده جلوه خاصی به آن بخشیده است.

دکوراسیون داخلی چینی

سه اصل مهم در این سبک دکوراسیون داخلی وجود دارد: سادگی، انرژی و طبیعت؛ که مهمترین اصل پیدا کردن مکان مناسب برای هر وسیله می باشد. کاربرد چوب به عنوان یک متریال طبیعی در این سبک زیاد دیده می شود. کاربرد اصول فنگ شویی (باد و آب). برقراری اعتدال میان انرژی ها یکی دیگر از خصوصیات سبک چینی است. عناصر مهم درفنگ شویی: آب، آتش، خاک، چوب و فلز هستند. مهمترین اصل فنگ شویی پرهیز از انباشتگی و بی نظمی و اصل دیگر دقت در رنگ محیط اطراف است. گیاه بامبو به نحوی اعجاب انگیز هر ۵ اصل فنگ شویی را وارد محیط می کند. رنگ های اصلی کاربردی در این سبک مشکی، طلایی، زرد و قرمزهستند.

دکوراسیون داخلی مراکشی

طراحی داخلی این سبک دکوراسیون داخلی معروف است به سبک عجیب و غریب. عناصر اصلی در آن فرش، کاشی، ظروف رنگی، سفال فانوس، آثار فلزی، کف پوش سفالی قرمز، سکوهای بیرون زده از دیوار، مبلمانی با چوب های منبت و مشبک، سایه بان بالای تخت، حیاط اندرونی (ریاض)، چراغ های خفا، کاشی زلیج و تجین است. رنگ های مورد مصرف آبی فیروزه ای و کبود، سفید و سبز هستند.

دکوراسیون داخلی مصری

هنر مصری سبک هنر توصیفی است. استفاده زیاد از سنگ های طبیعی مثل آهک و حجم های مکعبی، حجیم و خطوط مستقیم ستون های قطور و منقوش و پنجره های مشبک چوبی با رنگ تیره در معماری مصری و نوع خاص پرسپکتیو آن و همچنین استفاده از عناصر بارزی مانند: مصطبه (مقابر اشرافی)، هیرو گلیف (بارزترین نقوش دکواتیو مصری )، ستون های کوتاه و چاق، هیروگلیف، نقاشی ساکن و خشک، نقاشی پر رنگ و لعاب، نقاشی روی پاپیروس، نقش کنده کاری شده روی دیوار، رابطه نزدیک با طبیعت، لوتوس، آنخ (کلید زندگی یا کلید نیل )، خدای مات، آنوبوس، خپری (سوسک بالدار)، آمن، وجت، ایارت، اوروبوروس، بست، کانوپیک، اوبلسیک. در دکوراسیون مصری وجود طاقچه هایی پر از اشیاء تزئینی و مجسمه و… دردل دیوار ها  جلوه خاصی به این سبک بخشیده است.

دکوراسیون داخلی هندی

بارزترین عنصر در این سبک دکوراسیون داخلی رنگ است. وجود تزئینات کوچک مانند قلیان، شطرنج، سوزن دوزی ظریف، چهل تکه و مندیر ( معبد کوچکی که هر جایی در خانه غیر از اتاق خواب می توان قرار داد) و استفاده از نقوش شیوا، لاکشمی، گانشا و همینطور نقش فیل (اعتقاد هندوها بر به ارمغان آوردن ثروت) از خصوصیات آن محسوب می شوند.

 

دکوراسیون داخلی رومی باستانی

یکی از ویژگی های هنر روم باستان استفاده بجا از تزئینات و مجسمه سازی است، ابداع استفاده از سردیس بجای مجسمه کامل در این دوران بروز کرد و از عناصر بارز آن می توان به: فرسکو، کاتورا، پانتئون، موزلییک های رومی، باسیکیا، لامپ های رومی، فوروم، کلسئوم، کاتاکومب اشاره کرد. طاق های نیم دایره، استفاده از موزائیک بر دیوار، نواره، آب نما، سونا و استخر و تبدیل نقاشی دیواری به کاغذ دیواری از رنگ خصوصیات معماری این سبک دکوراسیون داخلی هستند. در مبلمان به سبک رومی تأکید بر استفاده مختصر از مبل و صندلی است و بیشتر از تزئیناتی مثل موزائیک ها و نقاشی های دیواری و پارچه های منقوش و اشیاء دکوراتیو استفاده می کنند. استفاده از صحنه های جنگ گلادیاتورها به عنوان قطعات موزاییک شده و تمایز دهنده ای برای دکور منزل اشراف با عامه بوده است.

دکوراسیون داخلی یونان باستان

دوره های مختلف آن عبارتند از: دوره هندسی، کهن یونان، کلاسیک، هلنی

شیوه های معماری یونانی به سه دسته تقسیم می شود:
۱- دوریسی
۲- ایونی
۳- کرنتی
قراردادن فرم سنتوری بر بالای ساختمان، استفاده از معماری هندسی بر پایه تناسب از ویژگی های این سبک است. مصالح عمده، آهک، و مرمر سفید. اختراع دولت شهر گام مهمی بود در زندگی شهری. سبک دکوراسیون داخلی رومی و یونانی بر تقارن و تعادل تأکید دارد. معروف ترین نقش در نقوش یونانی، زنجیره یونانی است. رنگ برتر سفید و آبی است. از خصوصیات سبک مدرن یونانی استفاده زیاد از نور طبیعی است.

دکوراسیون داخلی روکوکو

این سبک همانند سبک دکوراسیون داخلی باروک تجلی است؛ با این تفاوت که میزان آراستگی ها در آن کمتر شده و بیشتر از رنگ های روشن استفاده می شود.

دکوراسیون داخلی ویکتوریایی

در این طرح دیوار به دو قسمت تقسیم می شود. که هر قسمت با کاغذ دیواری یا رنگ تیره جدا می شود.
مهمترین موضوع در این سبک دکوراسیون داخلی هماهنگی و تعادل است. استفاده از شمعدان های بزرگ و چلچراغ های بزرگ شیشه های منقوش از نشانه های این سبک است.

دکوراسیون داخلی انگلیسی

این سبک دکوراسیون داخلی خود به سبک های متفاوتی با نام هایی که بیشتر از القاب و اسامی ملکه ها و یا اشراف زاده ها بوده طبقه بندی می شود، مادر این بحث صرفا به بردن نام و خصیصه ای بارز از آنها اکتفا می کنیم.

  • سبک ویلیام مری )چوبهای انحنا دار شکل های (S , C
  • سبک کویین ( آن پایه های کابریولی و قوس دار (S
  • سبک جورجین (استفاده از روکش چوب پارچه کوبی، کاغذ دیواری، چوب های ماهاگونی، اقاقیا)
  • سبک چندیل ( پایه های کبدیولی داشتند که به پنجه یک گربه میان با توپی که گرفته بود ختم می شود)
  • هپل وایت (صندلی با پشتی سپری یا قلبی شکل)
  • شرایتون (پایه استوانه شیاردار یا مارپیچ)
  • سبک بیرر میر ( مدال ها با نقاشی پرتره زیاد کاربرد داشت)
  • سبک باهاوس ( بکارگیری فلز در قاب صندلی و مبلمان زیادتر شده) پیشگام مدرنیسم در معماری.

 

دکوراسیون داخلی آرت نوو

احیا گر سبک تزئینی درماتیک باروک و هدف آن نمایش ارزش های تزئینی خطوط منحنی. استفاده زیاد از انواع کف پوش های چوبی از خصوصیات این سبک دکوراسیون داخلی است. نقاشی روی شیشه از این سبک ابداع شد.

دکوراسیون داخلی آرت دکو

از بارزترین خصوصیات این سبک دکوراسیون داخلی استفاده از فرم های گیاهی در فرفوژه ها ورنگ های روشن و یک دست می باشد.

دکوراسیون داخلی فرانسوی

طراحی داخلی به سبک فرانسوی مشهور به دل فریبی و همچنین با نشاطی است. سبک فرانسوی در طراحی داخلی ترکیبی از سبک روستیک (روستایی) و سلطنتی (شاهانه ) است. (آرموار) یک نوع کمد یا گنجه ی فرانسوی است که به خوبی با بسیاری از وسایل دیگرترکیب می شود و در اتاق های مختلف یک منزل به سبک فرانسوی وجود دارد. آرموار یک کمد فرانسوی است و روی آن بسیار تزئین شده و حکاکی شده است. رنگ های مورد استفاده در دکوراسیون داخلی فرانسوی متفاوتند. در طراحی داخلی فرانسوی از رنگ های طلایی، آبی، قرمز، سبز استفاده می شود. در سبک فرانسوی از طرح گل و گیاه و برگ در قاب آینه و صندلی های چوبی بسیار استفاده می شود.

میز و صندلی های یک منزل با طراحی داخلی فرانسوی بیشتر دارای لبه های دالبری شکل هستند تا لبه های صاف و مستقیم. در رنگ آمیزی دیوار و سقف یک منزل با طراحی داخلی فرانسوی ممکن است از رنگ های سفید و کمرنگ استفاده شود، ولی روی هم رفته از طرح و الگوهای گل دار (گل گلی) هم استفاده می شود. دکوراسیون داخلی فرانسوی برجسته، دلربا و شیک است. بر خلاف چیزی که اثر افراد فکر می کنند سبک فرانسوی متظاهر و خودنما نیست بلکه بسیار خاکی و همینطور مطبوع است.

دکوراسیون داخلی سوئدی

روشن، ساده، سفید و آبی خلاصه ای از سبک طراحی داخلی سوئدی است. سبک سوئدی همچنین از روشنایی و آب و هوای اسکاندیناوی الهام گرفته است. زمستان های طولانی مدت خسته کننده با غروب های زود هنگام و روز های کوتاه و کمبود نور طبیعی این سبک را ناگزیر ساخته  که روشنایی مورد نیاز را به فضای داخلی خانه وارد کند. وجود چیزهای کمرنگ، روشن، پر زرق و برق و پرجلوه در دکوری های یک منزل با طراحی داخلی سوئدی معروف است. همین طور که دیوارها، کف زمین و لوازم و اثاث منزل با رنگ های کمرنگ و روشن نور طبیعی را منعکس می کنند، فضاهای داخلی که با این سبک دکوراسیون داخلی طراحی و دکوراسیون بندی شده اند، بشاش، آرام اند، حتی در روز های تاریک زمستان گرم و صمیمی هستند.

دکوراسیون داخلی باروک

معماری باروک از ایتالیا شروع شد و قسمت اعظم اروپا را هم به زیر پوشش خود درآورد. تقریبا از اوایل قرن ۱۷ تا اواسط قرن ۱۸ در بیشتر کشورهای لاتین گسترش یافت. از نظر منتقدین قرن نوزدهم معماری باروک عبارت است از معماری کلاسیک منحط بی‌ساختار و دارای تزئینات نمایشی زیاد و عجیب و غریب است. باروک در معنی اصلی خود عبارتست از نامنظم، مروارید ناصاف و پرپیچ و تاب و یا غیر عادی باروک نوعی هنر است که در آن قواعد تناسب رعایت نمی‌شود و همه چیز بنا به حواس هنرمند نمایانده می‌شود. این سبک دکوراسیون داخلی هنری دارای روحی از حرکت و جنبش است که نقطه مقابل سکون کلاسیک است. هنرمندان در باروک بر خلاف دوران کلاسیک با احساس خود حرکت می‌کنند و احساس را مقدم بر عقل می‌دانستند.

ماهیت معماری باروک

در معماری باروک ماهیت اصلی آفریده‌ها عبارتند از:

ایجاد هماهنگی و هنجار درمیان عناصر و مضامینی گوناگون و درهم آمیخته نشان متمایز باروک نحوه فکری و احساسی آن است. آنچه که سیمای باروک را مشخص می‌کند، بسط نوعی جهان بینی مخصوص است که در معماری خود را در قدرتی نو نشان می‌هد. قدرتی که فضاهای مختلف را با هم می آمیزد و حدفی شگفت‌انگیز از ترکیب اجزایی متفاوت بوجود می‌آورد. لازم به ذکر است این نوع نگرش در تمامی رشته‌ها تا از هم گسیختگی ناشی از عصر صنعت باقی ماند. طراحی فراخ و در مقیاس بزرگ در فضایی شکوهمند و ابهت انگیز، تعبیه فضای کلی در مرکز و منظم کردن سایر فضاها به سمت آن، به خدمت گرفتن عناصر اصلی پیکرتراشی و نقاشی و سایر هنرهای تزئینی برای ایجاد اثری کامل.

دکوراسیون داخلی گوتیک

معماری گوتیک، یکی از سبک‌ها و دوره‌های تاریخی معماری است. این سبک دکوراسیون داخلی، سبکی مذهبی بوده که همواره، در خدمت کلیسا بوده است.

آغاز پیدایش هیچ یک از شیوه‌های معماری را به دقت شیوه گوتیک، نمی‌توان تعیین کرد. هنر معماری گوتیک در میان سال های ۱۱۳۷ و ۱۱۴۴ (میلادی) در جریان بازسازی کلیسای سنت دنیس فرانسه پا به عرصه وجود گذاشت و تا اواسط قرن شانزدهم میلادی در اروپا معمول بود. هنر گوتیک در میان دو دوره رمانسک و رنسانس واقع شده است و تا قبل از دوره مدرن گوتیک به عنوان یک صفت منفی به کار می رفت فیلاریته از آن به عنوان هنر فلاکت زده یاد می کند. سبک معماری جورجیا الهام گرفته از این سبک در سال های ۱۷۲۰ تا ۱۸۴۰ در کشورهای انگلیسی زبان شهرت یافت.

دوره گوتیک در فرهنگ جهان دوران استیلای مذهب، و بالاخص کلیسا، بر جوامع بوده. نوع ارتباطات در آن دوران به صورت عمودی تعریف می شده است. بدین معنا که تمام ابعاد و جنبه های زندگی در جهت خداوند و برای خداوند تعریف می شده. این الگو در معماری آن دوران خود را به صورت فلش های رو به بالا (به سمت خداوند) نشان داده است. دوره گوتیک با ظهور اومانیسم پایان یافت. البته عده‌ای دوره رنسانس را دشمن گوتیک می دانند .

یکی از ویژگی های معماری گوتیک، قوس نوک تیز است. طاق از این نوع قبل از اینکه آنها در معماری قرون وسطی به کار گرفته شوند، در شرق نزدیک در پیش از اسلام و نیز معماری اسلامی استفاده می شد. و در نتیجه تصور این است که معماری شرق نزدیک و خاورمیانه الهام بخش برای استفاده از آنها در فرانسه، به عنوان مثال در کلیسای جامع Autun است، در غیر این صورت به سبک رومی هست.

با این حال، بر خلاف نظریه اشاعه، به نظر می‌رسد که به طور همزمان تکامل ساختاری در قوس نوک تیز وجود داشت، که به منظور خرک زدن فاصله های طرح نامنظم، و یا رساندن ارتفاع خرک های عرضی به خرک های مورب بود. این دومی در کلیسای جامع دورهام در راهروی شبستان در ۱۰۹۳ اتفاق می افتد. قوس های نوک تیز به طور گسترده در تزئین گذرگاه طاقدار کور رومی نیز رخ می دهد، که در آن قوس های نیم دایره با یک الگوی تزئینی ساده همدیگر را می پوشانند، و نوک های تیز به صورت تصادفی در طراحی پیش می آیند. طراحی داخلی به سبک گوتیک همیشه با رنگ های تیره برای دیوارها، سقف و کف زمین مشخص می شود. در کل برای اینکه این سبک را در طراحی داخلی منزل خود پیاده کنید به یک فضای باز و بزرگ احتیاج دارید، زیرا وجود این سبک به خاطر ترکیب رنگ های موجود در آن موجب گرفتگی و دلگیر شدن فضاهای کوچک می شود. و این باعث ناراحتی اعضای خانواده و همچنین مهمانان خواهد شد. سبک گوتیک یک جذبه و شهرت عرفانی خاصی را به طراحی داخلی منزل وارد می کند و طوری است که موجب می شود فضای داخلی بسیار لوکس به چشم آید.

دکوراسیون داخلی اوریگامی

در یک تعریف ساده می توان گفت «اوریگامی روش ارائه ی اشکال است که عمدتاً با خم کردن ماده ی مورد استفاده (کاغذ) حاصل می شود».اصل لغت «اوریگامی» در زبان ژاپنی از «اورو» به معنی خم کردن و «کامی» به معنی کاغذ گرفته شده است. اما خم کردن کاغذ اسامی دیگری نیز در زبان ژاپنی داشته است که به تدریج به نفع اوریگامی از دور خارج شده‌اند.
سبک دکوراسیون داخلی اوریگامی از همین تعریف الهام گرفته است.

دکوراسیون داخلی مونو کروماتیک

مونوکروماتیک یکی از آسانترین سبک های دکوراسیون داخلی است که یک دکوراتور تازه وارد نیز می تواند به خوبی آن را ایجاد کند. در این سبک به سادگی از کنار هم قرار دادن اشیاء یک رنگ می توان به یک تعادل مناسب در این سبک رسید. بدون نگرانی در این باره که رنگ ها در کنار هم به خوبی جلوه می کنند یا نه؟

DNN