چگونه منزل و ساختمان خودمون رو بازسازی کنیم؟
SuperUser Account
/ دسته ها: مقالات معماری

چگونه منزل و ساختمان خودمون رو بازسازی کنیم؟

در این مطلب با هم مراحل بازسازی ساختمان رو به صورت کلی بررسی میکنیم:

۱. بررسی محیط و سایت پروژه:

یعنی محیط و محل پروژه رو از چند جهت برای طراحی بهتر و اجرای اسون تر به زیان ساده پروژه بسنجیم:

 

2. بررسی مجاورت ها

در این مرحله طراح با مشاهده مستقیم و حضور در سایت پروژه روی مسائلی مثل همسایگی های مجاور، الگوها و بافت های معماری محله و منطقه، شرایط و وضعیت کلی ساختمان های موجود اطراف را بررسی میکنه ثبت می کند. کاربری ساختمان های اطراف و نحوه رفت و آمد به آنها از نظر اجتماعی و فرهنگی اهمیت زیادی داره.

.به طور کلی هدف از این کار بررسی نحوه تأثیر ساختمان های مجاور روی طراحی و معماری پروژه و محیط بازسازی ماست.

3.معابر و دسترسی های پروژه:

معمار با بررسی دسترسی های اصلی و فرعی (خیابان ها و کوچه ها)، نورپردازی، وضعیت آنها و آلودگی صوتی ناشی از آن، در زمان طراحی و جانمایی در پلان ساختمان این عوامل را در نظر میگیرد. به عنوان مثال انجام این مرحله تاثیر بسیار زیادی در تعین مکان ورودی اصلی پروژه یا تعیین اتاق خواب یا محل استراحت پروژه داره.

4.تحلیل اقلیمی:

در این بخش موقعیت اقلیمی پروژه رو میسنجیم مثل : میزان دما، بارش سالیانه، نور و زاویه تابش آفتاب، جهات جغرافیایی و جهت وزش باد و… چون این عوامل هم تاثیر بسزایی روی طراحی ما داره.

5.بررسی دید و منظر:(ویو.view)

هدف از انجام این بخش از تجزیه و تحلیل، شناخت نقاط کلیدی سایت به لحاظ بصریه. معمار پروژه با انجام بررسی های لازم دید عابر پیاده و سواره را از بیرون به درون سایت در نظر می گیرد و بر این اساس جانمایی نقاط شاخص در پلان معماری رو تعیین می کنه و بالعکس دید کاربر و ساکن پروژه در درون ساختمان نسبت به بیرون و اطراف سایت رو تعیین میکنه.

6 بررسی علایق و خواسته های کارفرما یا ساکنین پروژه

در این مرحله تبادل اطلاعات بین کارفرما و طراح صورت میگیره چون مهم ترین هدف در طراحی،آسایش و راحتی ساکنین است.

با توجه به متفاوت بودن روحیه و علایق افراد،نوع طراحی و معماری نیز برای افراد مختلف باید به خصوص باشد.

برای مثال برخی از افراد به معماری و طراحی به سبک باز یا اوپن (فضاهایی بصورت باز و بزرگ که در آن دیوارها و اتاق‎های مجزا به حداقل رسیده‌اند.پلان باز یک اتاق بسیار بزرگ و باز است که شامل فضاهای مجزا با عملکردهای مختلف می‌باشد) علاقه‌مندند.

یا کارفرما تقاضا دارد یک فضای دنج و مناسب به عنوان دفترکار در منزل خود وجود داشته باشه.

 

7 طراحی دو بعدی:

مرحله جایگذاری و طراحی پلان(نقشه)

طراحان تیم دینا سازه با هنر و توانایی خود به گونه ای فضاها را جایگذاری و طراحی میکنند که حداکثر استفاده از متراژ و پتاستیل های موجود صورت گیرد.یک طراح خوب میتواند در یک فضای ۱۰۰ مترمربع به گونه ای فضا‌های مختلف را طراحی و جایگذاری کند که آسایش و زیبایی یک فضای ۱۵۰ مترمربعی را داشته باشد.

8 طراحی سه بعدی:

تصویر سازی و مدلسازی ۳ بعدی پلان

برای ما معماران که سالهاست درحال طراحی و اجرا هستیم،تصویرسازی یک پلان دو بعدی در ذهن خودمان بسیار اسان است و میتوانیم نتیجه کار را قبل از اجرا ببینیم ولی برای کسانی که تجربه ای در این زمینه نداشته بسیار دشوار و غیرقابل درک است‌.

از این رو تیم دیناسازه پس از طراحی پلان به صورت ۲ بعدی،طرح ۳ بعدی(3D) دقیق از پروژه به کارفرما ارائه میکند تا کارفرما بتواند تصویر تمام شده و نهایی پروژه بازسازی را مشاهده کند تا بتواند با اگاهی کامل از طرح اجرایی،تغییرات مورد نظرش را روی پلان و مصالح مصرفی اعمال کند.

9 اجرای صحیح و بی نقص:

حتی اگر پروژه به بهترین حالت ممکن طراحی و تصویرسازی شود ولی اجرای پروژه ضعیف و اشتباه صورت گیرد،تمام هزینه های شما اطلاف خواهد شد.

تیم دینا سازه در طی این ۲۷ سال سابقه خود در زمینه اجرا،بهترین طراحان و استادکاران در زمینه اجرا را به خدمت گرفته که با داشتن تخصص لازم،پروژه را با سرعت،دقت و کیفیت عالی به انجام رساند.

هماهنگی بین بین تیم طراحی و تیم اجرایی مهم ترین مسئله برای داشتن نتیجه عالی و بی نقص است.
بارها پیش امده که طراح ضعیف به گونه ای طراحی کرده است که برای تقریبا از لحاظ فنی غیرقابل اجراست و یا بالعکس تیم اجرایی ضعیف یک طرح عالی را به دلیل عدم توانایی اجرا تغییراتی داده و به قولی کار ازدسته رفته.

تیم طراحی و اجرای دیناسازه به هماهنگی و زبان مشترکی رسیده اند که طراحی و اجرا بی نقص و عالی انجان می شود.

مطلب قبلی طراحی لابی
مطلب بعدی اصلا چرا باید منزل یا ساختمان خود را بازسازی کنیم؟
Print
1133 رتبه بندی این مطلب:
بدون رتبه
برای دادن نظر لطفا وارد شوید و یا ثبت نام کنید

دانشنامه ساختمان

ساختمان

ساختِمان سازه‌ای است که برای سکونت و به عنوان سرپناه یا برای کار ساخته می‌شود که محیط را به دو بخش بیرون و درون تقسیم می‌کند. ساختمان‌هایی که از نظر بلندا از اندازه مشخصی بلندتر باشند ساختمان‌های بلندمرتبه گفته می‌شود. در ایران ساختمان بلندمرتبه طبق مصوبه سال ۱۳۷۷ شورای عالی شهرسازی و معماری به ساختمان‌های بالاتر از شش طبقه گفته می‌شود.ساختمان‌های بسیار بلند نیز اصطلاحاً آسمان‌خراش یا برج نامیده می‌شوند.به ساختمان‌های بزرگ و باارزش قدیمی بیشتر عِمارَت گفته می‌شود.

انواع ساختمان

در معنای کلی هر سازه‌ای را می‌توان ساختمان نامید، در اینجا منظور از ساختمان بناهای ساخته شده با مصالح بنایی (آهن، سیمان، گچ، آجر و ...) می‌باشد.

اصولا ساختمان را از لحاظ مصالح مصرفی و نوع کاربرد آن می‌توان به دو دسته تقسیم نمود.

ساختمان‌های بتنی

ساختمانی است که برای اسکلت اصلی آن از بتن آرمه (سیمان، شن، ماسه و فولاد به صورت میلگرد ساده یا آجدار) استفاده شده باشد.

در این نوع ساختمان، سقفها به وسیله تاوه (دال)های بتنی پوشیده می‌شود، و یا از سقف‌های تیرچه بلوک و یا سایر سقف‌های پیش ساخته استفاده می‌شود.

برای ساخت دیوارهای جدا کننده (پارتیشن‌ها) ممکن است از انواع آجر مانند سفال تیغه‌ای، آجر ماشینی سوراخ دار، آجر معمولی فشاری، فوم استاندارد ضد حریق، تیغه گچی و یا چوب استفاده شود.

همچنین ممکن است از دیوارهای بتن آرمه هم استفاده شود که در این صورت نوع این دیوارها دیوار برشی می‌باشد.

در این نوع ساختمان برای ساخت شاه تیرها و ستون‌ها از بتن آرمه (بتن مسلح) استفاده می‌شود.

ساختمان‌های فلزی

در این نوع ساختمان‌ها برای ساختن ستون‌ها و پل‌ها از پروفیل‌های فولادی استفاده می‌شود.

در ایران معمولاً برای ساختن ستون‌ها از تیر آهن‌های دوبل و یا بال پهن‌های تکی استفاده می‌نمایند.

برای اتصالات از نبشی-تسمه و برای زیر ستون‌ها از صفحه فولادی (بیس پلیت) استفاده می‌شود و معمولاً دو قطعه را به وسیله جوش به هم متصل می‌نمایند (استفاده از پرچ یا پیچ و مهره نیز متداول است).

در این نوع ساختمان برای مقابله با زلزله از باد بندهای فلزی استفاده می شود.

ساختمان‌های آجری

برای ساختمان‌های کوچک که از 2 طبقه تجاوز نمی‌نمایند می‌توان از این نوع ساختمان استفاده نمود.

اسکلت اصلی این نوع ساختمان‌ها آجری بوده و برای ساختن سقف‌ها در ایران معمولاً از پروفیل‌های فولادیI و آجر به صورت طاق ضربی استفاده می‌گردد؛ و یا از سقف تیرچه و بلوک استفاده می‌شود.

در این نوع ساختمان برای مقابله با نیروهای جانبی (نظیر زلزله) باید حتماً از شناژهای روی کرسی چینی و زیر سقف‌ها استفاده شود؛ همچنین در ساختمان‌های آجری معمولاً دیوارهای حمال در طبقات مختلف روی هم قرار می‌گیرند و اغلب پارتیشن‌ها نیز همین دیوارهای حمال می‌باشند.

حداقل عرض دیوارهای حمال نباید از ۳۵ سانتی متر کمتر باشد.

ساختمان‌های خشتی و گلی

اسکلت اصلی این نوع ساختمان‌ها از خشت خام و گل می‌باشد و تعداد طبقات آن از یک طبقه تجاوز نمی‌کند و در مقابل نیروهای جانبی همانند زلزله به هیچ وجه مقاومت نمی‌نمایند.

ساختمان‌های چوبی

این نوع ساختمان‌ها در مناطقی که چوب با قیمت ارزان در دسترس است ساخته می‌شوند،مانند شهرهای جنوبی کشور اتریش، بعضی ایالت‌های کشور آمریکا و ...

ساختمان‌های چوبی در ایران به علت کمبود منابع کمتر ساخته می‌شود.

ساختمان‌های ترکیبی

ممکن است ساختمانی از دو یا چند نوع از انواع فوق ساخته شود مانند ساختمان‌های فلزی-بتنی و یا فلزی-آجری و ... .

انواع ساختمان از لحاظ نوع کاربرد

ساختمان‌ها از لحاظ کاربرد به انواع ساختمان‌های مسکونی، اداری، بیمارستان‌ها، انبارها، مدارس و مکان‌های عمومی مانند باشگاه‌ها و ورزشگاه‌ها و ... تقسیم می‌شود.

 

DNN