بازسازی نمای آجری ساختمان
SuperUser Account
/ دسته ها: مقالات معماری

بازسازی نمای آجری ساختمان

یکی از نماهای پر طرفدار در کشور ایران نمای آجری می باشد و استفاده از نمای آجری از گذشته تاکنون مورد توجه بسیاری قرار گرفته است .
اما در گذر زمان بسیاری از ساختمان هایی که با نمای آجری ساخته شده اند به دلیل وجود عوامل مختلفی چون بارش برف و باران ، وزش باد ، تغییرات آب و هوایی و … دچار آسیب و فرسودگی شده است .
در این مقاله سعی داریم به بازسازی نمای آجری ساختمان بپردازیم.

امروزه بسیاری از مصالح و متریال های نوین وارد عرصه ی معماری ساختمان شده اند که استفاده از آجر در ساخت نما را تا اندازه ای کاهش داده است .
اما این به این مفهوم نمی باشد که ساخت نمای آجری به کل حذف شده است و کاربردی ندارد .
بازسازی نمای آجری ساختمان امروزه برای حفظ نمای آجری ساختمان مرسوم می باشد و بسیاری از خانه های قدیمی از این کار برای جلوگیری از ساخت دوباره نمای ساختمان و جلوگیری از هزینه های اضافی استفاده می کنند .
بازسازی و نوسازی نمای ساختمان مسکونی در صرفه جویی و بهینه سازی هزینه کمک شایانی داشته و به همین دلیل امروزه مورد توجه خیل کثیری از کردم قرار می گیرد .

بازسازی نمای آجری ساختمان و مرمت آن

بازسازی نمای آجری ساختمان به دلیل مرسوم بودن استفاده از این متریال در ساخت نمای ساختمان مسکونی در گذشته و وجود بافت های فرسوده شده این نمای ها در حال حاضر مورد توحه بسیاری قرار گرفته است .
هم چنین بازسازی نماهای آجری به نسبت نما سنگی و بتنی پیچیده اتر است زیرا جدای از عمر طولانی نمای آجری ، ریزه کاری های بسیاری دارد .

بازسازی نمای ساختمان

همان طور که گفتیم بازسازی نمای آجری ساختمان ریزه کاری ها و درد سرهای خود را دارد ، اما اگر علاقه مند به بازسازی هستید شما را به خواندن ادامه مطلب که راجع به نحوه بازسازی نمای آجری صحبت می باشد دعوت می کنیم .
بازسازی نمای آجری ساختمان با استفاده از طرح های عالی و کاربردی
تقریبا در حالت کلی در بازسازی نمای آجری ساختمان همانند بازسازی ساختمان مبادرت به استفاده از مصالح جدید به جای مصالح فرسوده می شود .
که ایرادات و نواقصی که در نمای ساختمان مسکونی ایجاد گشته بر طرف شود .

به این منظور یا از رنگ و چسب استفاده می شود و یا آجرهای فرسوده شده به کلی جای خود را به بتن و سنگ می دهند .
در موارد معدودی نیز از آجرهای سالم و جدید استفاده می شود که در حالتی این مورد پیش می آید که آجر بخشی از نمای ساختمان سالم و بخشی دیگر ریزش کرده باشد .
در غیر این صورت اگر تمام آجرها تخریب شده باشند راه کار استفاده مجدد از آجر معقول نیست .

آشنایی با راه کارهای بازسازی نمای آجری

معمولا برای بازسازی نمای آجری از رنگ و پلاستیک استفاده می شود تا قسمت های کدر شده و شوره زده ترمیم شود .
استفاده از این روش باعث می شود جلوه بهتری و نوینی به نمای آجری ساختمان بخشیده شود .
اما این روش ممکن است برای آسیب های جدی و عمیق تر پاسخ گو نباشد برای همین ناچارا از مصالح دیگری برای بازسازی استفاده می شود .
بیش تر مردم برای بازسازی نمای آجری ترجیح می دهند از بتن استفاده کنند .

برای کسب اطلاعات بیش تر در زمینه بازسازی انواع نماهای ساختمان مسکونی می توانید با مشاورین آوان دیزاین تماس حاصل کنید .

 

مطلب قبلی وام ساخت مسکن ۳۰۰میلیونی شد
مطلب بعدی طراحی لابی
Print
1669 رتبه بندی این مطلب:
بدون رتبه
برای دادن نظر لطفا وارد شوید و یا ثبت نام کنید

دانشنامه ساختمان

ساختمان

ساختِمان سازه‌ای است که برای سکونت و به عنوان سرپناه یا برای کار ساخته می‌شود که محیط را به دو بخش بیرون و درون تقسیم می‌کند. ساختمان‌هایی که از نظر بلندا از اندازه مشخصی بلندتر باشند ساختمان‌های بلندمرتبه گفته می‌شود. در ایران ساختمان بلندمرتبه طبق مصوبه سال ۱۳۷۷ شورای عالی شهرسازی و معماری به ساختمان‌های بالاتر از شش طبقه گفته می‌شود.ساختمان‌های بسیار بلند نیز اصطلاحاً آسمان‌خراش یا برج نامیده می‌شوند.به ساختمان‌های بزرگ و باارزش قدیمی بیشتر عِمارَت گفته می‌شود.

انواع ساختمان

در معنای کلی هر سازه‌ای را می‌توان ساختمان نامید، در اینجا منظور از ساختمان بناهای ساخته شده با مصالح بنایی (آهن، سیمان، گچ، آجر و ...) می‌باشد.

اصولا ساختمان را از لحاظ مصالح مصرفی و نوع کاربرد آن می‌توان به دو دسته تقسیم نمود.

ساختمان‌های بتنی

ساختمانی است که برای اسکلت اصلی آن از بتن آرمه (سیمان، شن، ماسه و فولاد به صورت میلگرد ساده یا آجدار) استفاده شده باشد.

در این نوع ساختمان، سقفها به وسیله تاوه (دال)های بتنی پوشیده می‌شود، و یا از سقف‌های تیرچه بلوک و یا سایر سقف‌های پیش ساخته استفاده می‌شود.

برای ساخت دیوارهای جدا کننده (پارتیشن‌ها) ممکن است از انواع آجر مانند سفال تیغه‌ای، آجر ماشینی سوراخ دار، آجر معمولی فشاری، فوم استاندارد ضد حریق، تیغه گچی و یا چوب استفاده شود.

همچنین ممکن است از دیوارهای بتن آرمه هم استفاده شود که در این صورت نوع این دیوارها دیوار برشی می‌باشد.

در این نوع ساختمان برای ساخت شاه تیرها و ستون‌ها از بتن آرمه (بتن مسلح) استفاده می‌شود.

ساختمان‌های فلزی

در این نوع ساختمان‌ها برای ساختن ستون‌ها و پل‌ها از پروفیل‌های فولادی استفاده می‌شود.

در ایران معمولاً برای ساختن ستون‌ها از تیر آهن‌های دوبل و یا بال پهن‌های تکی استفاده می‌نمایند.

برای اتصالات از نبشی-تسمه و برای زیر ستون‌ها از صفحه فولادی (بیس پلیت) استفاده می‌شود و معمولاً دو قطعه را به وسیله جوش به هم متصل می‌نمایند (استفاده از پرچ یا پیچ و مهره نیز متداول است).

در این نوع ساختمان برای مقابله با زلزله از باد بندهای فلزی استفاده می شود.

ساختمان‌های آجری

برای ساختمان‌های کوچک که از 2 طبقه تجاوز نمی‌نمایند می‌توان از این نوع ساختمان استفاده نمود.

اسکلت اصلی این نوع ساختمان‌ها آجری بوده و برای ساختن سقف‌ها در ایران معمولاً از پروفیل‌های فولادیI و آجر به صورت طاق ضربی استفاده می‌گردد؛ و یا از سقف تیرچه و بلوک استفاده می‌شود.

در این نوع ساختمان برای مقابله با نیروهای جانبی (نظیر زلزله) باید حتماً از شناژهای روی کرسی چینی و زیر سقف‌ها استفاده شود؛ همچنین در ساختمان‌های آجری معمولاً دیوارهای حمال در طبقات مختلف روی هم قرار می‌گیرند و اغلب پارتیشن‌ها نیز همین دیوارهای حمال می‌باشند.

حداقل عرض دیوارهای حمال نباید از ۳۵ سانتی متر کمتر باشد.

ساختمان‌های خشتی و گلی

اسکلت اصلی این نوع ساختمان‌ها از خشت خام و گل می‌باشد و تعداد طبقات آن از یک طبقه تجاوز نمی‌کند و در مقابل نیروهای جانبی همانند زلزله به هیچ وجه مقاومت نمی‌نمایند.

ساختمان‌های چوبی

این نوع ساختمان‌ها در مناطقی که چوب با قیمت ارزان در دسترس است ساخته می‌شوند،مانند شهرهای جنوبی کشور اتریش، بعضی ایالت‌های کشور آمریکا و ...

ساختمان‌های چوبی در ایران به علت کمبود منابع کمتر ساخته می‌شود.

ساختمان‌های ترکیبی

ممکن است ساختمانی از دو یا چند نوع از انواع فوق ساخته شود مانند ساختمان‌های فلزی-بتنی و یا فلزی-آجری و ... .

انواع ساختمان از لحاظ نوع کاربرد

ساختمان‌ها از لحاظ کاربرد به انواع ساختمان‌های مسکونی، اداری، بیمارستان‌ها، انبارها، مدارس و مکان‌های عمومی مانند باشگاه‌ها و ورزشگاه‌ها و ... تقسیم می‌شود.

 

DNN