SuperUser Account
/ دسته ها: مقالات معماری

مجری کابینت چوبی

آشپزخانه به عنوان قلب خانه از اهمیت خواصی بر خوردار است و همانطور که میدانیم کابینت اصلی ترین بخش و قسمت آن است.

امروزه مدل ها و البته جنس های مختلفی در صنعت کابینت به چشم میخورد که همین موجب سخت تر شدن انتخاب مدل و رنگ کابینت میشود پس بهتر است این انتخاب با دقت انجام شود چرا که تغییر دکوراسیون آشپزخانه پر هزینه و مشکل است.

مجری کابینت چوبی

تنوع در طراحی  مدل های کابینت آشپزخانه  به خاطر تنوع در سبک ساخت و معماری آشپزخانه ها و نیز ابعاد مختلف و فرهنگ های گوناگون ضروریست ضمن آنکه تفاوت سلیقه ها و نیازهای خانواده را نیز نباید از یاد برد. یکی از ضروری ترین نکات در طراحی کابینت آشپزخانه توجه به فضاهای مورد نیاز برای جمع آوری لوازم آشپزخانه درون  کابینت  هاست این امر در آشپزخانه های کوچک اهمیتی دوچندان پیدا می کند زیرا اختصاص فضایی برای نگه داری لوازم غیر ضروری در جایی جز کابینت ها امری آزار دهنده برای بانوی خانه است. امتیاز مدل های کابینت آشپزخانه را می توان نسبت به دو ویژگی بارز آنها یعنی زیبایی و کاربردی بودن آن ها تعیین کرد.  کابینت  هایی که دارای این دو مشخصه باشند و نیز متناسب با فضای آشپزخانه انتخاب شوند قطعا طراحی موفقی محسوب می شوند چرا که نیازهای اصلی به کابینت آشپزخانه را رفع کرده اند. از دیگر مشکلاتی که در طراحی کابینت آشپزخانه با آن رو به رو خواهیم شد نداشتن فضای کافی برای اجرای طراحی در آشپزخانه های کوچک است که با استفاده بهینه از فضا و طراحی متفاوت در قسمت های مختلف کابینت برای لوازم گوناگون می توان تا حد زیادی این مشکل را رفع و به نقطه قوت کابینت آشپزخانه تبدیل نمود. 

امروزه کابینت ها در طرح ها و جنس های مختلف به فروش می رسند کابینت های چوبی نیز طرفداران زیادی دارند و نصب و اجرای آنها در آشپزخانه فضایی زیبا ایجاد میکند.

مطلب قبلی مجری کابینت آشپزخانه چوبی
مطلب بعدی مجری کابینت آشپزخانه های گلاسHigh Glass
Print
1984 رتبه بندی این مطلب:
بدون رتبه
برای دادن نظر لطفا وارد شوید و یا ثبت نام کنید

دانشنامه ساختمان

ساختمان

ساختِمان سازه‌ای است که برای سکونت و به عنوان سرپناه یا برای کار ساخته می‌شود که محیط را به دو بخش بیرون و درون تقسیم می‌کند. ساختمان‌هایی که از نظر بلندا از اندازه مشخصی بلندتر باشند ساختمان‌های بلندمرتبه گفته می‌شود. در ایران ساختمان بلندمرتبه طبق مصوبه سال ۱۳۷۷ شورای عالی شهرسازی و معماری به ساختمان‌های بالاتر از شش طبقه گفته می‌شود.ساختمان‌های بسیار بلند نیز اصطلاحاً آسمان‌خراش یا برج نامیده می‌شوند.به ساختمان‌های بزرگ و باارزش قدیمی بیشتر عِمارَت گفته می‌شود.

انواع ساختمان

در معنای کلی هر سازه‌ای را می‌توان ساختمان نامید، در اینجا منظور از ساختمان بناهای ساخته شده با مصالح بنایی (آهن، سیمان، گچ، آجر و ...) می‌باشد.

اصولا ساختمان را از لحاظ مصالح مصرفی و نوع کاربرد آن می‌توان به دو دسته تقسیم نمود.

ساختمان‌های بتنی

ساختمانی است که برای اسکلت اصلی آن از بتن آرمه (سیمان، شن، ماسه و فولاد به صورت میلگرد ساده یا آجدار) استفاده شده باشد.

در این نوع ساختمان، سقفها به وسیله تاوه (دال)های بتنی پوشیده می‌شود، و یا از سقف‌های تیرچه بلوک و یا سایر سقف‌های پیش ساخته استفاده می‌شود.

برای ساخت دیوارهای جدا کننده (پارتیشن‌ها) ممکن است از انواع آجر مانند سفال تیغه‌ای، آجر ماشینی سوراخ دار، آجر معمولی فشاری، فوم استاندارد ضد حریق، تیغه گچی و یا چوب استفاده شود.

همچنین ممکن است از دیوارهای بتن آرمه هم استفاده شود که در این صورت نوع این دیوارها دیوار برشی می‌باشد.

در این نوع ساختمان برای ساخت شاه تیرها و ستون‌ها از بتن آرمه (بتن مسلح) استفاده می‌شود.

ساختمان‌های فلزی

در این نوع ساختمان‌ها برای ساختن ستون‌ها و پل‌ها از پروفیل‌های فولادی استفاده می‌شود.

در ایران معمولاً برای ساختن ستون‌ها از تیر آهن‌های دوبل و یا بال پهن‌های تکی استفاده می‌نمایند.

برای اتصالات از نبشی-تسمه و برای زیر ستون‌ها از صفحه فولادی (بیس پلیت) استفاده می‌شود و معمولاً دو قطعه را به وسیله جوش به هم متصل می‌نمایند (استفاده از پرچ یا پیچ و مهره نیز متداول است).

در این نوع ساختمان برای مقابله با زلزله از باد بندهای فلزی استفاده می شود.

ساختمان‌های آجری

برای ساختمان‌های کوچک که از 2 طبقه تجاوز نمی‌نمایند می‌توان از این نوع ساختمان استفاده نمود.

اسکلت اصلی این نوع ساختمان‌ها آجری بوده و برای ساختن سقف‌ها در ایران معمولاً از پروفیل‌های فولادیI و آجر به صورت طاق ضربی استفاده می‌گردد؛ و یا از سقف تیرچه و بلوک استفاده می‌شود.

در این نوع ساختمان برای مقابله با نیروهای جانبی (نظیر زلزله) باید حتماً از شناژهای روی کرسی چینی و زیر سقف‌ها استفاده شود؛ همچنین در ساختمان‌های آجری معمولاً دیوارهای حمال در طبقات مختلف روی هم قرار می‌گیرند و اغلب پارتیشن‌ها نیز همین دیوارهای حمال می‌باشند.

حداقل عرض دیوارهای حمال نباید از ۳۵ سانتی متر کمتر باشد.

ساختمان‌های خشتی و گلی

اسکلت اصلی این نوع ساختمان‌ها از خشت خام و گل می‌باشد و تعداد طبقات آن از یک طبقه تجاوز نمی‌کند و در مقابل نیروهای جانبی همانند زلزله به هیچ وجه مقاومت نمی‌نمایند.

ساختمان‌های چوبی

این نوع ساختمان‌ها در مناطقی که چوب با قیمت ارزان در دسترس است ساخته می‌شوند،مانند شهرهای جنوبی کشور اتریش، بعضی ایالت‌های کشور آمریکا و ...

ساختمان‌های چوبی در ایران به علت کمبود منابع کمتر ساخته می‌شود.

ساختمان‌های ترکیبی

ممکن است ساختمانی از دو یا چند نوع از انواع فوق ساخته شود مانند ساختمان‌های فلزی-بتنی و یا فلزی-آجری و ... .

انواع ساختمان از لحاظ نوع کاربرد

ساختمان‌ها از لحاظ کاربرد به انواع ساختمان‌های مسکونی، اداری، بیمارستان‌ها، انبارها، مدارس و مکان‌های عمومی مانند باشگاه‌ها و ورزشگاه‌ها و ... تقسیم می‌شود.

 

DNN