طراحی ویلا

 

ویلا کلمه ای که با شنیدن آن به محیطی برای استراحت و اوقات فراغت با ویژگی هایی مثل محوطه سازی و یا لنداسکیپ زیبا، استخر و یا آب نما، پنجره به بیرون با دیدی زیبا، اتاق هایی زیبا و جادار، شومینه، سقف شیروانی و... در ذهن تجسم می گردد. امروزه ویلاها با بهره‌مندی از طراحی معماری و مصالح گوناگون و اقلیم هایی که قرار گرفته اند در اندازه و طرح های متنوعی به چشم می‌خورد. طراحی ویلا بسته به نوع اقلیم و موقعیت توپوگرافی و همچنین سلیقه و نیاز کارفرما و مصالح مناسب انجام می گردد. ویلاها را در ایران می‌توان به ویلاهای لوکس و لاکچری- ویلاهای اقتصادی- ویلا های بومی و جنگلی و شهرک های ویلایی بخش بندی کرد.

آوان با شناخت کامل از شرایط اقلیمی، شناخت گونه گیاهی منطقه‌ای، مصالح در هر اقلیم و عوامل موثر در بهره مندی از انرژی های طبیعی و نیازهای یک ساختمان ویلایی در این راستا توانایی طراحی در همه سبک های معماری برای طراحی ویلا و همچنین طراحی لنداسکیپ و سایر امکانات مناسب با نیاز کارفرما را ارائه می‌دهد.

در ادامه مطلب آوان به معرفی جامعی و انواع ویلا، سبک های طراحی ویلا و اصول طراحی، متریال و نمونه‌هایی اجرایی ارائه می‌کند.

ویلاها بر اساس شکل، طراحی و مصالح به انواع مختلفی دسته بندی می‌شوند. به طور کلی انواع ویلاها را بر اساس سبک ساختاری و سبک معماری دسته بندی می‌کنند که هر یک از آن‌ها طراحی مختلفی دارند و در ادامه به هر یک از آن‌ها خواهیم پرداخت.

گالری تصاویر پروژه های آوان

 

انواع ویلا بر اساس سبک ساختاری

سبک‌های ساختاری در طراحی ویلا بیشتر به تعداد و شکل طبقات آن بر می‌گردد و بر همین اساس هم ویلاها را در چند دسته زیر قرار می‌دهند.

  • ویلای همکف
  • ویلای نیم پیلوت
  • ویلای دوبلکس
  • ویلای تریبلکس

ویلای همکف

همه ما با اصطلاح همکف آشنا هستیم و دقیقاً می‌دانیم منظور چیست. همکف در واقع طبقه‌ای از ساختمان است که مستقیماً روی سطح زمین قرار می‌گیرد. ویلاهای نوع همکف که در زبان انگلیسی فلت خوانده می‌شوند نیز بر همین اساس تنها مشتمل بر یک طبقه هستند که روی سطح زمین قرار گرفته است. حال این سطح می‌تواند سطح زمین یا بستری بتنی باشد.

ویلای نیم پیلوت

در طراحی ساختاری نیم پیلوت سعی می‌شود به نحوی استفاده بیشتری از فضا در دسترس شود و از همین روی تعدادی فضا را با ایجاد یک اختلاف ارتفاع نیم طبقه‌ای طراحی می‌کنند. این اختلاف نیم طبقه‌ای بیشتر به دلیل وجود ورودی یا پارکینگ ویلا است. در صورتی که تعداد فضاها یا اتاق‌هایی که با اختلاف نیم طبقه‌ای طراحی شده‌اند از یک تا دو مورد بیشتر شود به آن طراحی ساختاری نیم دوبلکس می‌گویند. این نوع از سبک ساختاری در طراحی ویلاها از نظر زیباشناختی مزیت‌های بالقوه‌ای نسبت به انواع دیگر به خصوص نوع همکف دارد. همچنین فضاهای بسیار مناسبی را در پشت بام برای ایجاد فضاهای روباز در اختیار شما قرار می‌دهد.

ویلای دوبلکس

اصطلاح دوبلکس هم که مسلماً برای بسیاری از شما آشنا است و نیاز چندانی به توضیح نخواهد داشت. طراحی دوبلکس در واقع مشتمل بر دو طبقه با کاربری‌های مختلف است که از طریق راه پله با یکدیگر در ارتباط هستند. ویلاهای دوبلکس در ایران از رایج‌ترین انواع ویلاها هستند. به طور عمده تعیین کاربری دو طبقه در این نوع از ویلا به طراح بستگی دارد ولی خب اصولاً طبقه اول را به آشپزخانه، حال و پذیرایی و طبقه دوم را نیز به سرویس‌های بهداشتی و اتاق‌های خواب اختصاص می‌دهند.

 

ویلای تریبلکس

ویلاهای با طراحی ساختاری تریبلکس در واقع از سه طبقه مجزا تشکیل شده‌اند که مانند ویلاهای دوبلکس از طریق مسیرهایی به یکدیگر در ارتباط هستند. از آنجایی که اکثر ویلاها در کشور ما از زیربنای بالایی برخوردار هستند افراد برای در اختیار داشتن فضایی بیشتر حداکثر به ساخت ویلاهای دوبلکس روی می‌آوردند و استفاده از ویلاهای تریبلکس به ندرت دیده می‌شود. این ویلاها در زمین‌هایی با مساحت کوچک بسیار می‌توانند مفید باشند. ویلاهای تریبلکس با بهره گیری از ارتفاع بیشتری که دارند چشم اندازهای بهتری را به دست خواهند داد.

انواع ویلا بر اساس سبک معماری

از عمده‌ترین ویژگی‌های هر ویلایی سبک معماری است که در طراحی آن به کار برده می‌شود. انواع مختلفی از سبک معماری در سرتاسر جهان در فرهنگ‌ها و کشورهای مختلفی به کار برده می‌شوند ولی در هر صورت از رایج‌ترین آن‌ها در کشور ما ایران می‌توان به چند سبک معماری زیر اشاره کرد.

  • ویلای کلاسیک
  • ویلای مدرن
  • ویلای معاصر
  • ویلای مینیمال
  • ویلای ییلاقی

ویلا با طراحی و معماری کلاسیک و سنتی

مردم کشور ما به دلیل ویژگی‌های و مشخصات فرهنگی که دارند گرایش بسیار زیادی به استفاده از انواع سبک‌های معماری کلاسیک یا همان سنتی دارد. معماری کلاسیک انواع مختلفی از جمله ایرانی و رومی دارد که در هر کوچه و خیابانی به چشم خواهند خورد. در طراحی ویلا به سبک معماری کلاسیک به طور عمده از مصالحی همچون آجر، سفال، چوب، انواع سنگ از جمله مرمر، سنگ آهک، تراورتن، گرانیت، شیست و اسلیت استفاده می‌شود. سبک‌های معماری مدیترانه‌ای، اسپانیایی، ایتالیایی، رومی و ویکتوریایی از جمله انواع معماری کلاسیک هستند.

ویلا با طراحی و معماری مدرن

در سال‌های اخیر بسیاری از مردم از جمله قشر جوان‌تر جامعه به طراحی و ساخت انواع مختلفی از ویلاهای مدرن روی آورده‌اند. طراحی این نوع از ویلا به نوبه خود می‌تواند بسیار خاص باشد و برخلاف معماری کلاسیک محدودیتی در استفاده از مصالح وجود ندارد. به طوری که می‌توان در کل ویلا از بتن ساخت یا از ترکیب کردن تعداد زیادی مصالح از چوب گرفته تا شیشه استفاده کرد. ویلاهای مدرن به طور عمده در ساختار‌های دوبلکس و تریبلکس طراحی و ساخته می‌شوند.

 

ویلا با معماری و طراحی معاصر

این نوع از سبک معماری نیز در جای جای کشور بسیار به چشم می‌خورد. این سبک از معماری متشکل از پنجره‌های بزرگ در ترکیب با آهن و بتن است. معماری معاصر شباهت‌های بسیاری با معماری مدرن دارد. در طراحی ویلا با معماری معاصر از مصالح طبیعی مانند چوب و سنگ استفاده می‌کنند. این نما از لحاظ فرم نیز نامتقارن است. طراحی معماری معاصر ویلا به گونه‌ای است که از نور طبیعی بیشتری استفاده را برد.

ویلا با طراحی و معماری مینیمال

سبک معماری و طراحی مینیمال گرایی در ساخت ویلا اگرچه در کشور ما هنوز باب نشده است اما در سال های اخیر در بسیاری از کشورها رواج یافته است. به طور کلی طراحی مینیمال به دستیابی به طراحی بهتر از طریق سادگی مربوط می‌شود. این سادگی در فضا، مصالح؛ جزئیات و رنگ خود را نشان می‌دهد. به طوری که در طراحی ویلا به سبک مینیمال عمدتاً تنها از یک متریال مثلاً بتن استفاده می‌شود. رنگ آمیزی آن به یک یا حداکثر دو رنگ در طیف رنگی سفید و سیاه محدود می‌شود. ویژگی‌های معماری مینیمال در طراحی ویلا را می‌توان در چند مورد زیر خلاصه کرد.

  • حداکثر سادگی در فرم، شکل و کاربری
  • دیوار، نما و تزئینات غیر پیچیده
  • فضاهای باز و غرق در نور
  • جزئیات ساده به دور از هر گونه دکوراسیون
  • استفاده استراتژیکی از مصالح به نفع علایق بصری و شخصیتی

اصول مهم در طراحی ویلا

طراحی ویلا در هر سبک ساختاری و معماری که باید تنها در صورتی به نتیجه مطلوب و باب میل شما خواهد رسید که در طراحی و ساخت آن از اصولی مشخص پیروی کنید. در ادامه به مهم‌ترین آن‌ها اشاره شده است.

تعادل را میان شکل و تقارن برقرار کنید

تعادل و تقارن نقش مهمی را در یک طراحی خوب از ویلا ایفا می‌کنند. هر ویلایی به منظور رسیدن به یک طراحی و زیباشناختی ایده آل به این دو المان نیاز دارد. راه‌های زیادی برای برقرار کردن تعادل وجود دارد. انتخاب در مناسب و قرار دادن آن در محل مناسب و دقت در قرار دادن پنجره‌ها نسبت به محیط پیرامون از جمله این موارد هستند

 

فرم‌ها از کاربری تبعیت می‌کنند

این اصطلاح اولین بار توسط لوئیس سولیوان طراح مشهور مطرح شد. این اصطلاح به این معنی است که تمرکز ویلا بادی نقطه شروع در فرآیند طراحی و ساخت آن باشد. فضای بیرونی ویلا باید نشانه‌ای از فضای داخلی آن باشد. در طراحی ویلا هدف خود را از ویلا و اینکه شما و هر یک از افراد خانواده از ویلا و فضاهای آن چه استفاده‌هایی خواهید کرد را از پیش مشخص کنید.

مصالح و بافت

انتخاب دقیق و مناسب از میان تنوع بسیار گسترده بافت‌ها و مصالح برای هر فردی می‌تواند چالش برانگیز باشد. سلیقه و ویژگی‌های شخصیتی خود را در انتخاب مصالح مد نظر قرار دهید. سبک معماری خاصی که انتخاب کرده‌اید این موضوع را برای شما ساده‌تر می‌کند. طراح می‌تواند در این زمینه بسیار به شما کمک کند. انتخاب شما باید به گونه‌ای باید که تعادل را میان ماندگاری و زیبایی برقرار کند.

ترکیب رنگ

برخلاف عقیده بسیاری رنگ‌ها تنها محدود به فضای داخل ویلا نمی‌شوند و در طراحی فضای بیرونی نیز اهمیت ویژه‌ای دارند. سبک معماری که انتخاب کرده‌اید کار شما را بسیار ساده خواهد کرد. برای نمونه در سبک معماری سنتی یا همان کلاسیک دست شما در انتخاب رنگ‌های سرد و گرم باز است اما این موضوع در معماری مینیمال خلاف این موضوع است و در انتخاب رنگ بازه انتخابی بسیار محدودی خواهید داشت.

در انتخاب درهای ورودی دقت کنید

درهایی که برای ورود به بخش‌های مختلف ویلا از جمله حیاط، فضای داخلی و پارکینگ انتخاب می‌کنید باید با سبک ساختاری و معماری شما همخوانی داشته باشند و تعادل رنگ و اشکال را به هم نریزند.

محوطه سازی را جدی بگیرید

محوطه پیرامون ساختمان اصلی از مهم‌ترین بخش‌های ویلا به شمار می‌رود و چیزی فراتر از صرفاً کاشت چند گل و گیاه است. در طراحی آن باید اصول و قوانین خاصی را مد نظر قرار داد. در طراحی محوطه سبک معماری ویلا، شرایط محیطی از جمله آب و هوا و نیاز‌های افراد مختلف خانواده را در نظر بگیرید. علاوه بر این سعی کنید با فضاسازی‌های مختلف حداکثر استفاده را از محوطه ببرید.

 

ایده و نمونه طراحی ویلا

تا به این جا به انواع سبک ساختاری و معماری در طراحی ویلا آشنا شدید. داشتن ایده و عملی کردن آن در طرح‌هایی که ارائه خواهید داد از مهم‌ترین قسمت‌های طراحی ویلا است. در زیر تصاویری را از نمونه طراحی ویلا ارائه کرده‌ایم تا به شما در ایده پردازی کمک کنیم.

 

مراحل طراحی ویلا و اطلاعات لازم

طراحی ویلا اختصاصی و حرفه ای طبق استانداردهای روز دنیا با سبک های متنوع و ایده های نوین و در نظر گرفتن تمام خصوصیات موقعیتی و آب و هوایی ، زمین ، شیب زمین ، جهت وزش باد ، جهت طلوع و غروب خورشید و.... . با توجه به نامی که برای ویلا در نظر گرفته اند باید دارای خصوصیات و آپشن های بخصوصی نسبت به ساختمان های  معمولی باشد و در اصول طراحی ویلا حرفه ای باید یکسری نکات و عوامل مهم را بررسی کرد که در زیبایی و دوام و قدمت آن تاثیر بسزایی را دارد و باید قبل از ساخت ویلا در نظر گرفته شوند که به بخشی از این نکات اشاره خواهیم کرد .

موارد قابل بررسی جهت طراحی حرفه ای ویلا :

- مشاهده ی زمین و محل قرار گیری ویلا از عوامل مهم برای طراحان حرفه ای ویلا می باشد

- مشاهده و بررسی رطوبت و موقعیت زمین از نظر موقعیت قرار گیری جهت ساختمان برای نورپردازی و....

- آشنایی با قوانین وضع شده در شهرداری منطقه برای ساخت و ساز و...

- بررسی کردن موقعیت و وزش باد

- بررسی وضعیت تابش نور آفتاب

- بررسی کردن جنس خاک و اندازه ی رطوبت جهت استفاده از متریال مناسب جهت عمر بیشتر لوازم و مصالح

- بحث در مورد تعداد افرادی که قرار است در ویلا سکونت داشته باشند جهت طراحی هر چه بهتر و بهینه تر

- بررسی کلی ویلا با کارفرمایان و گرفتن طرح یا ایده در صورت نیاز

- بررسی سلیقه ی کارفرما

- انجام اتد اولیه جهت بررسی های بیشتر

- طراحی کردن پلان ویلا جهت مشاهده ی کارفرمایان محترم

- تبادل نظر با کارفرمایان جهت نهایی کردن طرح ویلا

- طراحی داخلی ویلا و دکوراسیون و چیدمان لوازم بصورت 3 بعدی و واقعی و بر اساس معماری حرفه ای

- تایید نهایی و اجرای کامل بعد از تبادل نظر ها

طراحی ویلا باید توسط کارشناسان خلاق و با تجربه صورت گیرد تا تمام تصورات کارفرمایان را بصورت عملی به انجام رسانید و هر ایده ای در ذهن کارفرمایان برای طراحی ویلا وجود دارد به راحتی انجام گیرد .گروه معماری آوان اجرا کننده رویایی ترین پروژه های ویلا با رعایت تمام استاندارد های روز و با استفاده از متریال مناسب و موقعیت سنجی کامل در خدمت هم میهنان عزیزمان در سراسر کشور می باشد .

حالا نیاز است که تعریفی از ویلا داشته باشیم : ویلا به منازل و خانه هایی گفته می شوند که در 4 جهت آن نما داشته و اصولا در خارج از محیط شهری و درون فضاهای ییلاق ، کوهستانی ، خوش آب و هوا و در محل های نزدیک به دریا بیشتر ساخته می شوند . امروزه به دلیل ازدیاد و ازدهام مردم در شهرها به ندرت ویلاهای شهری یافت می شوند .و سازنده ها از زمینی که برای یک خانوار استفاده میشود میتوانند با ساخت آپارتمان آنرا برای ده ها خانواده مهیا کنند. و در ساخت و ساز های جدید به ندرت خانه های ویلایی ساخته خواهند شد .طراحی ویلا از مهمترین عناصر در ساخت ویلا می باشد . زیرا طراحان حتی نوع مصالح را بر اساس موقعیت اقیلیمی محیط ساخت ویلا در نظر خواهند گرفت ، بنابراین یکی از عوامل مهم استفاده از متریال و مصالح ذکر شده با درجه کیفی بالا در ساخت ویلا می باشد درشمال کشور و شهر هایی که درجه رطوبت هوا بالاست از سقف های شیب دار در ساخت و طراحی ویلا استفاده می شود .این امر به دلیل بارندگی های زیاد و زیبایی دو چندان خانه ها خواهد شد .

عوامل مؤثر در طراحی ویلا

به هنگام ساخت یک ویلا و طراحی نمودن نقشه آن عوامل مختلفی اثرگذار هستند و در اکثر مواقع موجب تعیین سبک معماری این مکان ها نیز می گردند که از جمله این عوامل می توان گفت:

  • زمین احداث بنا و محل قرارگیری ویلا
  • بررسی رطوبت و موقعیت زمین محل ویلا از لحاظ نورگیری ساختمان و …
  • دانستن قوانین شهرداری منطقه جهت ساخت و ساز ویلا
  • توجه به موقعیت زمین و جهت وزش باد
  • بررسی وضعیت زاویه تابش خورشید
  • توجه به جنس خاک و میزان رطوبت آن برای استفاده از مصالح مناسب
  • مد نظر داشتن تعداد افرادی که در ویلا سکونت می کنند جهت ساخت بهتر ویلا
  • در صورت لزوم استفاده از نظر کارفرمایان جهت دریافت طرح و ایده های مختلف
  • توجه به سلیقه کارفرما
  • طراحی کردن پلان ویلا برایکسب نظر از کارفرما
  • استفاده از نظرات کارفرما برای ایجاد طرح نهایی ویلا
  • توجه به طراحی داخلی ویلا و چیدمان آن
  • اجرایی نمودن طرح ویلا بعد از مشورت با کارفرما

پس باید به هنگام طراحی معماری ویلا از معماران و متخصصان ماهر و خلاق استفاده نمود تا بتوانند هر ایده و نظری که کارفرما دارد با توجه به اصول مناسب معماری در ساخت ویلا به اجرا در آورند و موجب جلب رضایت کارفرما شوند.

 

توضیحات تکمیلی در خصوص سبک های طراحی ویلا

سبک‌های طراحی ویلا  یک ارتباط مناسب حرکتی بصری بین اجزاء مختلف ویلا از درب ورودی گرفته تا محوطه سازی ویلا ایجاد می‌کند و این امکان را فراهم می‌کند که دسترسی آسان به بخش‌های مختلف ویلا برای ساکنان آن به آسانی فراهم شود. در تفکیک فضاها از سبک‌های مختلفی استفاده می‌شود اگر تمایل به داشتن ویلایی به حال و هوای کلاسیک داشته باشید معماری آن نیز به صورت کلاسیک خواهد بود و در صورتی که ویلایی با حال و هوای مدرن را لذت بخش بدانید معماری آن نیز بصورت مدرن برای شما انجام خواهد شد.در هر صورت با هر سبک و سیاقی که ویلا ساخته شود لازم است که یک پلان معماری مناسب و مطلوب تهیه شود تا تمام بخشها را با قسمت ورودی ویلا در نوعی ارتباط مناسب خود قرار دهد. در حقیقت تفکیک فضا مبحث سبک‌های طراحی ویلا در رشته معماری از بخش‌های سخت و زمان بر به حساب می‌آید چرا که قرار گیری هر عنصر در جای مناسب خود از اهمیت زیادی برخوردار است و اگر عناصر ویلا به درستی در جای مناسب خود قرار نگیرند بعدها ساکنان ویلا را نه تنها در عبور و مرور آسان در ویلا بلکه در داشتن چشم اندازی زیبا از ویلا نیز دچار مشکل خواهد کرد.

سبک طراحی ویلای مدرن

دوری از طبیعت شاید یکی از تلخترین عارضه‌های زندگی این روزهای ساکنان کلان شهرهاست. شهرک‌های ویلایی و باغ‌های سرسبز اطراف آن گزینه بسیار مناسبی برای تجربه یک زندگی آرام و خارج از محیط شهری است. در سبک طراحی ویلای مدرن سعی می‌شود با ایجاد حجمی‌یکپارچه و منسجم ضمن گستردگی نما در چند جهت، در داخل بنا نیز فضا یکدست، دلباز و بزرگ به نظر برسد. با استفاده از فرورفتگی در پوسته ویلا ضمن اینکه یک نمای دوبعدی به سه بعدی تبدیل می‌شود، باعث ایجاد سایه اندازی در نما شده و خصوصا پس رفتگی در محل بازشوها از تابش مستقیم نور خورشید جلوگیری خواهد کرد.

ایده طراحی ویلای مدرن

۱.خلوص، سادگی و خوانایی
۲.گشایش و روشنایی
۳.حس تعلق،خاطره انگیزی و حس خلوت و آرامش در فضای داخلی
۴.احترام به زمینه و محیط پیرامون

در طراحی داخلی ویلای مدرن سعی می‌شود با ایجاد پنجره‌های قدی بزرگ به سمت باغ و ایجاد یک دید مرکزی به عنوان قلب خانه بیشترین دید به سمت باغ ایجاد شود. معمولا اتاق مهمان در کنار آشپزخانه در همکف قرار می‌گیرد و آشپزخانه با یک در به فضای مجاور حیاط و استخر اتصال پیدا می‌کند.

 

سبک طراحی ویلای کلاسیک چیست؟

معماران این سبک، معماری کلاسیک را یک معماری لایزل و بی زمان می‌دانند. اصول این معماری همانند نظم،تناسب، تقارن، هماهنگی و کمال که در زمان یونان باستان برای خانه خدایان طراحی شده بود اصولی جاودانه است. خدایان یونان باستان ، خدایانی بودند انسان گون در حد نهایت زیبایی، کمال و جاودانگی. لذا خانه آنها نیز می‌بایست دارای همین خصوصیات می‌بود. بدین لحاظ معماری کلاسیک نیز باید یک معماری بدون نقص و ایراد باشد.

ویژگی‌های سبک نئوکلاسیک در حال حاضر به قرار زیر است

⦁ پیاده کردن طرحها و نمادهای معماری کلاسیک برای عملکرد‌های معاصر.
⦁ رعایت تناسبات هندسی کلاسیک در طرح بنا
⦁ ایجاد امکانات جدید و مدرن در داخل بنا.
⦁ به کارگیری مصالح سنتی مانند سنگ، آجر، و چوب

از سبک‌های طراحی ویلا معماری کلاسیک است که از قدیمی‌ترین سبکها در معماری محسوب می‌شود که طرفداران زیادی دارد و به یک سبک مادر در دکوراسیون تبدیل شده است. در واقع دلیل انتخاب این سبک نظم، تعادل، هماهنگی، شکوه و عظمت است که در بنا دیده می‌شود و افراد با گزینش این سبک اعتبار و نظم خود را به رخ می‌کشند.

عوامل کلی مؤثر بر مطلوبیت ویلا

۱- از نظر فرهنگی
این مسئله همینطور که اشاره شد یکی از مهمترین مسائل در طراحی سبک‌های طراحی ویلا می‌باشد. خانهایی که در تقسیم بندی فضایی آن عامل فرهنگ و نحوه زیست مردم رعایت نشده باشد به هیچ عنوان خانه مطلوبی برای ساکنان آن نیست. و چه بسا در اینگونه موارد ساکنین خانه ویلایی بعد از مدتی مطابق میل خود تغییراتی در پلان داخلی ویلا انجام دهند. روی همین اصل معمار باید کاملاً روی فرهنگ و نحوه زیست و آداب و رسوم افراد شناخت پیدا کند و شناخت هر چه بیشتر آن باعث مطلوبیت خانه برای ساکنین خواهد بود. به عنوان مثال داشتن فضاهای مجزا برای جنسهای مختلف و سنین متفاوت، ایجاد عرصه‌های عمومی‌و خصوصی در ویلا از عوامل ایجاد مطلوبیت در خانه می‌باشد.
۲- از نظر اقلیم
هر مسکن برای زندگی نرمال باید از نظر شرایط زیستی مناسب باشد. توجه به وضع اقلیم یکی از موارد لازم در این مورد است. مطابقت با اقلیم محل و مقابله صحیح در مقابل عوامل جوی نامناسب محلی، در ایجاد شرایط مطلوب در خانه بسیار مؤثر است. ساخته شدن خانه‌ها با فواصل معقول برای ایجاد کوران هوای بین ساختمانهای مسکونی یا انتخاب سطح پنجره مناسب با وضع اقلیمی،میزان روشنایی و آفتاب گیری کافی برای تک تک فضاهای خانه از مثالهایی است که در این باره می‌توان زد.

۳- از نظر آسایش

از عوامل بوجود آورنده آسایش می‌توان به این موارد اشاره نمود:

  • بوجود آوردن فضاهای سبز
  • ایجاد فضاهای جداگانه و محفوظ بدون خطر برای بازی بچه‌ها
  • دور بودن از راهها و خیابانهای پر ترافیک، فرودگاه، کارخانه و هر منبع تولید سر و صدا و بوهای ناراحت کننده
  • کنترل سر و صدا

طراحی ساختمان ویلا می‌تواند به نحوی باشد تا عملکردهای پر سر و صدا را موجب می‌شود. برآمدگی زمین، موانع پوشیده با مصالح بنایی و با دیوارهای حجیم و غیر قابل نفوذ در مقابل امواج صدا بهترین محافظ را ایجاد می‌کند. طرح معماری می‌تواند طوری باشد که جهت دادن به امواج صوت ورود صدا را محدود نماید. این خاصیت می‌تواند با شکل دادن به دیوارها، شیبها و تقاطع ساختمان ایجاد شود.

۴- از نظر امنیت
احساس امنیت یک نیاز غریزی در انسان است که در آن نیاز به کنترل محیط انسان بوجود می‌آورد که یکی از اهداف طراحی را تشکیل می‌دهد. کنترل محیط به دو صورت فیزیکی بصورت نرده ، حصار ، قفل و نور و زنگ خطر و کنترلهای انسانی بصورت نگهبانی و افراد ساکن محلی و نظایر می‌باشد.

۵- از نظر زیبایی
معمار با ایجاد یک ترکیب زیبا و دلپسند و ساده با توجه به فرهنگ و سلیقه مردم نه با استفاده از سبکهای شخصی و طراحی یک محیط طبیعی و آزاد در رابطه با حفظ محیط طبیعی زمین و ایجاد فضای سبز مناسب با اقلیم محل می‌تواند به مطلوبیت مسکن از نظر زیبایی بیافزاید.

۶- از نظر تکنولوژی
منطبق بودن ویلای شما با تکنولوژی روز نیز یکی از عوامل مطلوبیت است به عنوان مثال یک آشپزخانه مجهز با وسایل تهویه خوب و وسایل برقی کارآمد و تأسیسات سرمایش و گرمایش مناسب تأثیر زیادی در مطلوبیت خانه خواهد داشت.

۷- از نقطه نظر روانی
افراد بر حسب خواسته شخصی که از طرز تفکر و آداب و رسوم زندگی نشأت می‌گیرد و به انتخابهای خاص از قبیل انتخاب رنگ و طرز تزیین و انتخاب فضای زندگی می‌پردازند ، انتخاب فضاهای زندگی چه از نظر عملکردی و چه از نظر زیبایی همگی ریشه در فرهنگ و روان و اندیشه مردم دارد که رعایت آنها ایجاد مطلوبیت از لحاظ روانی خواهد نمود.

 

انتخاب صحیح رنگ‌ها

در طراحی‌های مدرن و در اینجا به طور خاص در طراحی ویلای مدرن معمولا از رنگ‌ها به صورت ترکیبی از رنگ‌های خنثی و رنگ‌های غنی و روشن استفاده می‌شود.البته شما بنا به سلیقه خود می‌توانید رنگ‌ها را انتخاب نمایید اما باید دقت کنید که رنگ‌ها در ترکیب با هم به خوبی قرار گیرند و تعادل بصری ایجاد شود.برخی از رنگ‌هایی که بیشتر در طراحی‌های مدرن استفاده می‌شوند و شما نیز در طراحی ویلای مدرن خود می‌توانید از آن‌ها بهره گیرید عبارتند از: سفید، مشکی، نقره‌ای، خاکستری، ذغالی، کرم، قرمز آلبالویی، نارنجی، قهوه‌ای و بسیاری رنگ‌های دیگر.

 

طراحی پنجره‌های ویلا

در بیشتر طراحی‌های مدرن شاهد استفاده از سطوح وسیع شیشه در نمای ساختمان هستیم. شما نیز در طراحی ویلای مدرن خود می‌توانید از پنجره‌های سرتاسری و بزرگ استفاده کنید.این نوع طراحی علاوه بر تامین نور فضاهای داخلی ظاهر مدرنی به ویلای شما خواهند داد.به یاد داشته باشید که در مشخص کردن محل قرارگیری پنجره‌ها به جهت نور مناسب و نوع استفاده از فضا حتما توجه کنید.

 

نورپردازی ویلای

در طراحی ویلای مدرن نورپردازی بنا بسیار مهم است، چرا که احتمالا بسیاری از غروب‌ها و شب‌هایتان را به همراه خانواده در محوطه خواهید گذراند و از هوای تازه و محوطه‌سازی ویلا لذت خواهید برد.استفاده از انواع چراغ‌ها، شامل چراغ‌های سقفی و دیواری، نورهای نقطه‌ای و همچنین نورپردازی کف در یک ویلای مدرن به شدت توصیه می‌شود.

DNN