بازسازی خانه فرسوده
SuperUser Account
/ دسته ها: مقالات معماری

بازسازی خانه فرسوده

بازسازی خانه فرسوده چیست؟

بازسازی خانه فرسوده مفهومی دیرینه در کشور ما دارد. بررسی ها حاکی از آن است که از عصر ایران باستان، نوسازی و بازسازی خانه در ایران عملی بسیار مرسوم بوده است و سنت خانه تکانی که هرساله انجام می گردد نیز ریشه در آداب و رسوم آن زمان ها دارد. جدا از این مسئله، امروزه بازسازی خانه و یا نوسازی آن در سراسر دنیا عملی کاملا مرسوم شناخته می شود. در ایران نیز آپارتمان ها هرازگاهی آن حالت زیبا و جذاب اولیه خود را از دست میدهد و بسیار خسته کننده و قدیمی می شوند. در این موارد می بایست بازسازی ساختمان و یا همان بازسازی منزل به صورتی حرفه ای انجام شود.

کلیه مواردی که در بالا ذکر شد سبب می شود که بازسازی ساختمان، گزینه ای کلیدی و مهم محسوب شده و امروزه در سطح جهان ، به عنوان یک خدمات شناخته شده برای هر نوع ساختمان در حال اجرا باشد. به علاوه انجام عوامل مختلفی همچون مطالعات سازه ای و معماری در بازسازی ساختمان امری تخصصی بوده و می بایست توسط نیروهای ماهری که در این زمینه تاکنون فعالیت حرفه ای داشته اند، صورت بپذیرد؛ چرا که هنر بازسازی خانه ، انجام کار با پایین ترین هزینه بوده و این کار تنها از مجریان باتجربه در این زمینه ساخته خواهد بود.

مراحل بازسازی خانه به چه صورت میباشد ؟

حال که موارد فوق را برای شما عزیزان ذکر کردیم، برای خیلی از افراد این موضوع مطرح می شود که مراحل بازسازی خانه دقیقا به چه صورت انجام میشود؟ ما در این جا مراحلی را به صورت مختصر بیان می کنیم. با این حال شما باید توجه داشته باشید که این مراحل به شکلی کلی بوده و بازسازی خانه، با توجه به ویژگی های خود به شکلی کاملا منحصر انجام می گیرد.

۱– گرفتن اطلاعات و مشاوره از شرکت های ساختمانی فعال در بازسازی خانه

در ابتدا ، شما باید سعی کنید که اطلاعاتی کاملی از خانه خود و شرایط کنونی آن داشته باشید. دقت کنید که قبل از تصمیم برای بازسازی خانه باید با خود این تصمیم را بگیرید که “آیا در مورد خانه  شما، آیا اصلا بازسازی خانه یا ساختمان به صرفه هست یا خیر؟” مثلا اگر اسکلت ساختمان در طول سالیان طولانی دچار مشکل شده  و یا سقف از نوع طاق ضربی فرسوده باشد، بازسازی خانه حتی ممکن است برای شما خطر جانی داشته باشد. چراکه ساختمان های فرسوده از منظر سازه ای در برابر زلزله داری عملکردی بسیار ضعیف میباشند. برای مشاوره و اطلاعات بیشتر  در این مورد می توانید به شرکت های فعال در این زمینه مراجعه کنید. مفتخریم اعلام داریم که تیم خانه من با توجه به دانش ؛تجربه و نواوری ویژه خود ، شما را در انجام بازسازی خانه خود به بهترین نحو یاری خواهد کرد.

۲– انجام مراحل تخریب به روش مهندسی توسط تیم بازسازی خانه

در بازساری خانه های فرسوده مرحله تخریب بسیار مهم و حیاتی میباشد. ولی بسیاری از افراد گمان میکنند که این مرحله بسیار راحت و بی خطر است، اما باید این مورد را بدانیم که تخریب خانه در بازسازی یکی از پرخطرترین مراحل است. طبق آمار گرفته شده در ایالات متحده امریکا، بیش ترین حوادث ساختمانی در مرحله تخریب اتفاق افتاده است. برای همین باید حتما تخریب به صورت حرفه ای و مهندسی صورت پذیرد. متاسفانه موارد فراوانی را می توان نام برد که در برخی موارد صورت گرفته ناشی از بی تجربگی مجریان ، تخریب باعث هزینه دیه چندصد میلیونی به دلیل کشته شدن فردی در پروژه شده است و علاوه بر متوقف شدن پروژه، خانواده ای را به کلی ویران و بدون نان آور نموده است. لذا باید در بحث پر خطر  تخریب، از تیم متخصص و حرفه ای این کار استفاده شود تا دیگر شاهد چنین اتفاقات تلخی  نباشیم

۳– انجام مرحله ساخت با توجه به نیازهای خانه

در حقیقت مهم ترین نکته ای در بازسازی خانه های فرسوده که بایستی در مرحله ساخت به آن توجه نمود، نیازها و خواسته های مشتری میباشد. در این ایتم  بایستی کاملا روشن شود که مشتری متقاضی تعمیرات ساختمانی، دقیقا چه نیازهایی داشته و چه نقاطی را نقاط ضعف خانه کنونی خود می داند. به طور مثال در برخی پروژه های بازسازی خانه ، کارفرما می خواهد که آشپزخانه به حالت جزیره تغییر کند. برخی هم خواستار حذف دیوار و اضافه کردن دیوارها و پارتیشن بندی دیگری میباشند. نباید  این نکته را فراموش کرد که در این مرحله، تاکید بر استفاده از دیوارهای پیش ساخته است. چرا که ساخت یک دیوار در خانه ، علاوه بر نیاز داشتن به بنا و نقاش و … که آسایش را از اهل خانه میگیرد، از لحاظ اقتصادی نیز به صرفه نخواهد بود. اما امروزه دیوارهای عایقی وجود دارد که عایق صوت ، دما و رطوبت بوده و از لحاظ هزینه ای نیز بسیار مناسب است

۴– مرحله انجام گچ کاری و سقف کاذب کناف در تعمیرات خانه

در این مرحله به این نکته توجه کنیم  که آیا پس از اتمام کار ، نیاز به گچ کاری داریم یا خیر. در صورت نیاز به گچکاری، باید در این مرحله به کمک سفیدترین و مرغوب ترین گچ انجام گیرد. چرا که اعضا جدید اضافه شده به خانه  معمولا بیش تر در معرض دید بوده و از این رو مورد توجه هر کسی که از خانه بازدید می نماید، قرار خواهند گرفت. علاوه بر این در در بازسازی خانه های فرسوده انجام دادن سقف کاذب میتواند کمک خوبی در زیبایی خانه انجام دهد.سقف کاذب کناف یکی از سقف های موجود در بازار است که از هر لحاظ نیاز مشتری را براورده میکند

۵– مرحله نورپردازی

در بازسازی خانه های فرسوده مرحله نورپردازی، مرحله ای بسیار مهم در بازسازی محسوب میشود. چرا که نورپردازی درست و اصولی، سبب زیبا شدن خانه می گردد. امروزه استفاده از چراغ های هالوژن و نورپردازی با نورهای رنگی، طرفداران زیادی دارد و ه علاوه نقش فوق العاده ای در نشان دادن کار داردو به گفته مهندسان و طراحان ۵۰ درصد زیبایی سقف کاذب کناف بستگی به نورپردازی دارد. این تاثیر آن قدر زیاد است که افرادی که گچ بری ساختمان را انجام می دهند، معمولا خودشان ایده نورمخفی در سقف را به شما میدهند. البته یادتان نرود که سیم کشی برق در این مرحله بسیار حیاتی است. چرا که اگر مثلا نورر قسمتی از سقف در اثر سیم کشی نامناسب و غیر اصولی از بین برود ، پیدا کردن نقطه اتصالی در سیم کشی، کاری سخت و زمان بر خواهد بود که چیزی جز دردسرر های اضافه به همراه نخواهد داشت.

۶– کف سازی

پس از انجام موارد بالا، باید یک نوع کفپوش را برای خانه انتخاب کنیم . باید دقت کنیم که هر نوع کفپوش ، کاربری منحصر به فرد خود را دارد. برای اطلاعات بیش تر در این مورد می توانید مقالات کفپوش برای هر نوع خانه را بخوانید. البته تیم خانه من نیز شما را در این مسیر یاری خواهد کرد. پس از انتخاب مدل کف، می توانید به کمک نیروی انسانی کارآزموده در این زمینه، کف خود را اجرا کنید.

۷– رنگ آمیزی دیوارها و سقف

در بازسازی خانه های فرسوده رنگ امیزی یکی از جذابترین مراحل میباشد و شما باید انتخاب کنید که کدام رنگ به سلیقه شما نزدیکتر است.اگر چه که اکثر کارفرمایان رنگ سفید را ترجیح میدهند اما بسیاری از افراد جامعه از رنگهای دیگر مانند طوسی ؛ ابی و ….. استفاده میکنند.با این حال انتخاب رنگ خانه در بازسازی منزل نیز از جمله مواردی است که کاملا بستگی به سلیقه شما دارد.

۸– اجرای پوشش دیوار

در این مرحله از بازسازی خانهای فرسوده بحث دکوراسون  مطرح می گردد. شما گزینه های بسیاری پیش رو دارید  که می توانید یکی را به عنوان پوشش دیوار خود انتخاب کنید. سنگهای دکوراتیو، شیشه تزیینی، تایلهای پی وی سی ؛تایل آلومینیومی و کاغذ دیواری و بسیاری از موارد دیگر، همه از جمله انتخاب هایی هستند که در این مرحله میتوانید انتخاب کنید. البته بهتر است قبل از انتخاب، حتما نمونه کارهای اجرا شده مختلفی را بازدید کنید تا بهترین گزینه را به راحتی انتخاب کنید و از نتیجه پایانی رازی باشید

۹– اجرای قرنیز

پس از انجام پوشش دیوارها در تعمیرات خانه نوبت به اجرای قرنیزها میرسد. شما در این مرحله باید قرنیز ها را اجرا نمایید. نکته ای که در بازسازی خانه در مورد اجرای قرنیزها وجود دارد، هماهنگی قرنیز ها با محیط میباشد . قرنیز ها باید هم با کفپوش و هم با دیوار (مثلا کاغذ دیواری) به کار رفته هارمونی داشته باشد. این مسائل جزء طراحی معماری داخلی است.

۱۰– دکوراسیون داخلی و چیدمان وسایل خانه

هرچقدر هم که برای بازسازی خانه خود هزینه کرده باشید، زمانی این هزینه ها نتیجه خواهد داد که به چشم بیاید. برای این منظور، شما می بایست در بازسازی منزل خود چیدمان و دکوراسیون داخلی جدید و باسلیقه ای را در نظر بگیرید. یادتان نرود که شما باید به شکل بسیار زیبایی در طراحی معماری داخلی تلاش کنید. پس حتما برای آن بیش ترین وقت را بگذارید . برای این منظور شما باید تعداد زیادی مدل ببینید . مدل های زیادی در اینترنت وجود دارد و در کنار آن نیز مدل های بسیار بیش تری در نزد طراحان دکوراسیون داخلی وجود دارد. البته ناگفته نماند که خود ما نیز گزینه های فوق العاده ای را به شما در صورت لزوم ارائه میدهیم

در واقع ایراد اصلی مدل های موجود در اینترنت برای بازسازی منزل این است که متاسفانه از لحاظ اجرایی زیاد قدرتمند نبوده و لذا ممکن است حتی در ایران قابل اجرا نباشند و یا اجرای آن ها بسیار مشکل است. برای همین وجود یک طراح دکوراسیون داخلی آشنا با مسائل اجرایی و بازسازی منزل سرعت کار را چندین برابر خواهد نمود.

مطلب قبلی تعمیرات ونوسازی ساختمان
مطلب بعدی بازسازی خانه قدیمی
Print
1790 رتبه بندی این مطلب:
بدون رتبه
برای دادن نظر لطفا وارد شوید و یا ثبت نام کنید

دانشنامه ساختمان

ساختمان

ساختِمان سازه‌ای است که برای سکونت و به عنوان سرپناه یا برای کار ساخته می‌شود که محیط را به دو بخش بیرون و درون تقسیم می‌کند. ساختمان‌هایی که از نظر بلندا از اندازه مشخصی بلندتر باشند ساختمان‌های بلندمرتبه گفته می‌شود. در ایران ساختمان بلندمرتبه طبق مصوبه سال ۱۳۷۷ شورای عالی شهرسازی و معماری به ساختمان‌های بالاتر از شش طبقه گفته می‌شود.ساختمان‌های بسیار بلند نیز اصطلاحاً آسمان‌خراش یا برج نامیده می‌شوند.به ساختمان‌های بزرگ و باارزش قدیمی بیشتر عِمارَت گفته می‌شود.

انواع ساختمان

در معنای کلی هر سازه‌ای را می‌توان ساختمان نامید، در اینجا منظور از ساختمان بناهای ساخته شده با مصالح بنایی (آهن، سیمان، گچ، آجر و ...) می‌باشد.

اصولا ساختمان را از لحاظ مصالح مصرفی و نوع کاربرد آن می‌توان به دو دسته تقسیم نمود.

ساختمان‌های بتنی

ساختمانی است که برای اسکلت اصلی آن از بتن آرمه (سیمان، شن، ماسه و فولاد به صورت میلگرد ساده یا آجدار) استفاده شده باشد.

در این نوع ساختمان، سقفها به وسیله تاوه (دال)های بتنی پوشیده می‌شود، و یا از سقف‌های تیرچه بلوک و یا سایر سقف‌های پیش ساخته استفاده می‌شود.

برای ساخت دیوارهای جدا کننده (پارتیشن‌ها) ممکن است از انواع آجر مانند سفال تیغه‌ای، آجر ماشینی سوراخ دار، آجر معمولی فشاری، فوم استاندارد ضد حریق، تیغه گچی و یا چوب استفاده شود.

همچنین ممکن است از دیوارهای بتن آرمه هم استفاده شود که در این صورت نوع این دیوارها دیوار برشی می‌باشد.

در این نوع ساختمان برای ساخت شاه تیرها و ستون‌ها از بتن آرمه (بتن مسلح) استفاده می‌شود.

ساختمان‌های فلزی

در این نوع ساختمان‌ها برای ساختن ستون‌ها و پل‌ها از پروفیل‌های فولادی استفاده می‌شود.

در ایران معمولاً برای ساختن ستون‌ها از تیر آهن‌های دوبل و یا بال پهن‌های تکی استفاده می‌نمایند.

برای اتصالات از نبشی-تسمه و برای زیر ستون‌ها از صفحه فولادی (بیس پلیت) استفاده می‌شود و معمولاً دو قطعه را به وسیله جوش به هم متصل می‌نمایند (استفاده از پرچ یا پیچ و مهره نیز متداول است).

در این نوع ساختمان برای مقابله با زلزله از باد بندهای فلزی استفاده می شود.

ساختمان‌های آجری

برای ساختمان‌های کوچک که از 2 طبقه تجاوز نمی‌نمایند می‌توان از این نوع ساختمان استفاده نمود.

اسکلت اصلی این نوع ساختمان‌ها آجری بوده و برای ساختن سقف‌ها در ایران معمولاً از پروفیل‌های فولادیI و آجر به صورت طاق ضربی استفاده می‌گردد؛ و یا از سقف تیرچه و بلوک استفاده می‌شود.

در این نوع ساختمان برای مقابله با نیروهای جانبی (نظیر زلزله) باید حتماً از شناژهای روی کرسی چینی و زیر سقف‌ها استفاده شود؛ همچنین در ساختمان‌های آجری معمولاً دیوارهای حمال در طبقات مختلف روی هم قرار می‌گیرند و اغلب پارتیشن‌ها نیز همین دیوارهای حمال می‌باشند.

حداقل عرض دیوارهای حمال نباید از ۳۵ سانتی متر کمتر باشد.

ساختمان‌های خشتی و گلی

اسکلت اصلی این نوع ساختمان‌ها از خشت خام و گل می‌باشد و تعداد طبقات آن از یک طبقه تجاوز نمی‌کند و در مقابل نیروهای جانبی همانند زلزله به هیچ وجه مقاومت نمی‌نمایند.

ساختمان‌های چوبی

این نوع ساختمان‌ها در مناطقی که چوب با قیمت ارزان در دسترس است ساخته می‌شوند،مانند شهرهای جنوبی کشور اتریش، بعضی ایالت‌های کشور آمریکا و ...

ساختمان‌های چوبی در ایران به علت کمبود منابع کمتر ساخته می‌شود.

ساختمان‌های ترکیبی

ممکن است ساختمانی از دو یا چند نوع از انواع فوق ساخته شود مانند ساختمان‌های فلزی-بتنی و یا فلزی-آجری و ... .

انواع ساختمان از لحاظ نوع کاربرد

ساختمان‌ها از لحاظ کاربرد به انواع ساختمان‌های مسکونی، اداری، بیمارستان‌ها، انبارها، مدارس و مکان‌های عمومی مانند باشگاه‌ها و ورزشگاه‌ها و ... تقسیم می‌شود.

 

DNN